Beste Brain Food-oppskrift

Vinner Tove Helgås (venstre) ved Radisson Blu Hotel Ålesund sammen med Executive Chef Cecilie Vindhammer.

Tove Helgås fra Radisson Blu Hotel Ålesund vant prisen for beste Brain Food-oppskrift. Hotellkjeden Radisson Blu inviterte nylig til konkurranse hvor kokkene kjempet om den beste sunne oppskriften, skriver Rezidor i en pressemelding.

Brain Food er et matkonsept som Radisson Blu har utviklet til møter og konferanser. Produktet bidrar til å sikre at alle møtedeltakerne er friske og opplagte hele veien gjennom et arrangement.

En utsøkt vinner

I nesten to uker har kokker, som hver og én representerte sitt Radisson Blu-hotell, kjempet om den beste Brain Food-oppskriften. Deltagerne måtte kokkelere frem et forslag til en av de gitte kategoriene; pauserett, lunsjrett eller dessert.

– Jeg er utrolig glad og overrasket over å ha vunnet for beste Brain Food-oppskrift. Det var utrolig mange sterke kandidater som deltok, og jeg blir derfor ekstra stolt når min oppskrift falt best i smak, sier vinner Tove Helgås.

Juryen var meget imponert over Tove Helgås’ fylte flatbiff av svin, med sopp og oliven.

– Vi målte oppskriftene etter nyskapning, gjennomførbarhet på hotellene, at de var innenfor Brain Foods seks sunne grunnprinsipper, og presentasjon. Vinneren av beste oppskrift skåret høyt på disse kriteriene. Retten passer både som lunsjrett og til buffet, samtidig som den bidrar med videreformidling av kjøtt i Brain Food-konseptet, sier Terje Hellebust, General Manager Radisson Blu Plaza Hotel og Regional Director i Rezidor.

Gode bidrag

Juryen fikk inn over 20 forslag i konkurransen. Oppskriftene var godt fordelt i alle kategorier. Det var de tre beste forslagene i hver kategori som ble plukket ut som finalister.

– Totalt var det fire temaer innenfor hver av de tre kategoriene. Disse var fisk, pausemat, søte drømmer eller nyskapning med lokal mat. Ved utarbeidelse av oppskriftene skulle kokkene blant annet ta hensyn til varekostnad og presentasjon, sier Hellebust.

Det var henholdsvis Raimondas Taurasevicius fra Raddison Blu Resort Trysil og Jonhild Løkken fra Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen som fikk andre- og tredjeplassen.

Foto: Vinner Tove Helgås (venstre) ved Radisson Blu Hotel Ålesund sammen med Executive Chef Cecilie Vindhammer.