Røros "Beste Destinasjon"

Hilde Bergebakken, prosjektleder, Destinasjon Røros

Røros stakk onsdag av med prisen “Beste Destinasjon” under den internasjonale prisutdelingen “Virgin Holidays Responsible Tourism Award”, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Prisutdelingen er den mest respekterte innenfor sitt område, og ble delt ut på verdens nest største bransjemesse, World Travel Market i London.

– Med denne prisen viser Norge og Røros seg helt i toppsjiktet innen bærekraftig reiseliv. Dette synligjør at arbeidet innenfor dette området blir lagt merke til internasjonalt, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

– Vi ønsker å gratulere Røros med denne flotte prisen. Dette er første gang en norsk kandidat har vært short-listed og vunnet en Responsible Tourism Award. Prisen vil vekke internasjonal oppsikt, og garanterer oppmerksomhet i prisutdelingens eget magasin, r:travel, samt hos mediepartnerne The Metro og Geographical Magazine, sier Tuftin.

Det er 13 kjente fagfolk som har kåret Røros til Beste Destinasjon innenfor bærekraftig reiseliv, etter nominasjon fra reisende. Tidligere vinnere er New Zealand, Cape Town i Sør-Afrika og Nurture Lakeland i Storbritannia. Til sammen 13 vinnere innenfor ulike kategorier ble hedret sammen med Røros på onsdag.

Det var en stolt reiselivssjef i Røros som plukket opp den flotte prisen foran ledende bransjefolk, ministere og internasjonal presse. Hun feiret den store begivenheten med å delta på en offisiell lunsj i regi av BBC World News.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse for Destinasjon Røros, som alle aktørene i regionen har vært med å bidra til. Det er samhandling og fokus på bevaring og videreutvikling som har gjort dette mulig. Det er en stor ære å være den første destinasjon i Norge som får denne flotte utmerkelsen, sier Hilde Bergebakken, konstituert reiselivssjef og prosjektleder Bærekraftig Reiseliv i Røros.

Destinasjonen ble nominert på bakgrunn av sitt arbeid med bærekraftig destinasjonsutvikling. Bergebakken forteller at bærekraftpiloten på Røros er den av pilotene som har kommet lengst i arbeidet med bærekraftig reiseliv. Hun tror dette skyldes at pilotprosjektet spiller videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom flere år med å bevare og videreutvikle verdensarven Røros Bergstad og Circumferencen.

Fakta om Responsible Tourism Award

  • Responsible Tourism Award går til personer, organisasjoner og/eller destinasjoner som gir enestående bidrag til lokalsamfunn, kulturarv og miljø gjennom å tilby ferier som bevarer lokale kulturtradisjoner, skaper økonomisk bærekraft og gir tilreisende innsikt i det lokale samfunnet.
  • Prisen er sponset av Virgin Holidays og organisert av responsibletravel.com i samarbeid med tunge aktører som avisen The Metro, World Travel Marked og Geographical Magazine.
  • 2011 er det åttende året prisen deles ut
  • Les mer om prisen her: www.responsibletravel.com/awards

Foto: Hilde Bergebakken, prosjektleder, Destinasjon Røros.