Jul og nyttår på Hurtigruten

MS "Midnatsol" til kai i Vardø. Fotograf: Trym Ivar Betrgsmo/Hurtigruten ASA

Samtlige hurtigruteskip legges til kai i 24 timer julaften, for å la gjestene nyte høytiden. Når det nye året i tillegg synges inn av Angelica Voje og David Fielder, akkompagnert av familien Tore Dingstad, på MS «Trollfjord», ligger alt an til en flott høytid, heter det i en pressemelding fra rederiet.

Hurtigruten fyller skipene med julestemning, og tilbyr late og komfortable dager om bord. Det er ikke uten grunn at jule- og nyttårsseilingene er for høysesong å regne. I dagene før julaften, deltar gjestene i tradisjonelle juleaktiviteter om bord på skipet, som juleverksted, synging av norske julesanger og pepperkakebaking.

Hurtigruteskipene går i rute uten stans 364 dager i året. Julaften innvilger de seg imidlertid en velfortjent hvil, i hver sin havn langs norskekysten. Dette gir gjestene en unik anledning til å overvære norsk julefeiring, tusle i julegatene eller delta i julegudstjeneste i de havner der dette er mulig. På julekvelden samles man over et godt måltid i restauranten, og åpner julegaver på tradisjonelt norsk vis.

Hurtigruteskipene er, som vanlig, åpne også for gjester i havnene. Enten man vil besøke venner om bord eller nyte atmosfæren og serveringen.

Mezzosopran Angelica Voje er en av landets mest lovende unge artister. På årets nyttårsseiling med MS «Trollfjord» til Nordkapp, vil hun, blant annet sammen med pianist Tore Dingstad, gi gjestene store musikalske opplevelser på vei mot nord. MS «Trollfjord» seiler ut fra Bergen 26. desember, og på denne spesielle nyttårsturen til Nordkapp, kan gjestene med rette se frem til store musikalske opplevelser.

Pianisten Tore Dingstad, som har vært musiker på alle operaseilingene med Hurtigruten, har denne gangen tatt med seg hele sin familie, som hver for seg regnes for store musikalske begavelser, på hvert sitt instrument.

Tore Dingstad har jobbet som pianist i 30 år, på Den norske Opera og ballet. Hans kone, Martina, er fløytist, med diplomutdannelse fra Bazel og Hamburg. Sammen har de vært med på utallige konserter og plateinnspillinger. Deres tre voksne barn, Elisabeth (fiolin), Jakob (bratsj) og Christoffer (cello), har alle vunnet anerkjennelse og priser, nasjonalt og internasjonalt.

Dingstads vil by på et variert program fra det klassiske repertoaret, blant annet kjente instrumentale solostykker av komponistene Mozart og Brahms. For å krydre det musikalske på nyttårsseilingen, har Tore tatt med seg to av solistene han har akkompagnert ved ulike roller på nasjonaloperaen. Mezzosopran Angelica Voje og tenor David Fielder er begge veletablerte og høyt verdsatte, unge solister i det norske operamiljøet.

De vil sammen med familien Dingstad fremføre populære opera-arier, samt utdrag fra operetter og musikaler. Repertoaret beveger seg sågar inn på Frank Sinatras kjente klassikere.

Foto: MS «Midnatsol» til kai i Vardø. Fotograf: Trym Ivar Betrgsmo/Hurtigruten ASA