Grunnstein på plass i Bergen

Martin Mæland, konsernsjef i OBOS Forretningsbygg AS, og Trude Drevland, ordfører i Bergen, bed nedleggelsen av grunnsteinen til Rica Park Hotel, Bergen (foto fra Rica Hotels)

Etter mange års leting etter en egnet hotelltomt i Bergen, kunne OBOS Forretningsbygg AS og Rica Hotels AS endelig glede seg over å legge ned grunnsteinen til et nytt storhotell onsdag ettermiddag, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

23. november kl. 15.30 ble grunnstein lagt ned av ordføreren i Bergen, Trude Drevland. Det ble en svært hyggelig markering, og starten på byggingen av det som skal bli Bergens største hotell. Byggeprosjektet har en kostnadsramme på cirka 600 millioner kroner. Teksten fortsetter etter bildet.

OBOS' og Ricas nye hotell, som skal stå klart i Bergen i 4. kvartal 2013

OBOS Forretningsbygg AS eier bygget, og Rica Hotels skal stå for driften av hotellet, som åpner i andre kvartal i 2014.

– Det 13 etasjer store bygget blir en praktfull måte å videreutvikle Bergen på, og byen er meget stolt over prosjektet, sa Drevland i sin tale.

Konsernsjef i OBOS Forretningsbygg AS, Martin Mæland, håper at de med dette hotellet skal bli en aktiv bidragsyter, både innenfor boligbygging og næring i Bergen.

– Dette kommer til å bli et førsteklasses hotell, som byen kan være stolt over, sier Mæland.

– Vi er glade over etter hvert å kunne tilby 150-170 nye arbeidsplasser, og sikter oss inn på 125.000 overnattingsdøgn årlig. Vi vil også ha fokus på lokal forankring og høy miljøprofil. Hotellet bygges med det fremste av moderne energiløsninger og teknologi, sier styreleder i Rica Hotels, Ole Jacob Wold.

Fakta om Rica Park Hotel, Bergen

  • 368 rom, de fleste med utsikt
  • Moderne konferansefasiliteter for opptil 740 personer
  • 15–17 møterom
  • En «all day» restaurant over to plan, med plass til 330 personer
  • En skybar i 13. etasje, med panoramautsikt over innseilingen til Bergen. I tilknytning til baren vil det også bli fem møterom
  • Fitness og badstue

Toppfoto: Martin Mæland, konsernsjef i OBOS Forretningsbygg AS, og Trude Drevland, ordfører i Bergen, bed nedleggelsen av grunnsteinen til Rica Park Hotel, Bergen (foto fra Rica Hotels)