34 nye direkteruter

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Norwegian fortsetter å ekspandere på det nordiske markedet, og lanserer 34 nye ruter i 2012. 16 av de nye rutene går fra Norge, der nå både Reykjavik, Kiev og Korsika kommer på rutekartet. Det samme gjør Andenes, som ikke har hatt direktefly til Oslo på flere tiår. I tillegg økes frekvensen på 40 eksisterende ruter, slik at det blir enda flere avganger til de mest populære destinasjonene i Norwegians rutenettverk, skriver selskapet i en pressemelding.

De nye rutene vil gå både fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, og illustrerer at Norwegian befester posisjonen som et nordisk selskap.

– Vi er svært godt fornøyd responsen fra kundene i det nordiske markedet. Selv med betydelig kapasitetsvekst opplever vi fulle fly, og vi ser at det er plass til mange nye reisemål i nettverket vårt. Det betyr også at vi kan tilby enda flere gjennomgående reiser, ikke minst i Norge, sier administrerende direktør Bjørn Kjos (under). Teksten fortsetter etter bildet.

Bjørn Kjos

– Norwegian har desidert flest direkteruter fra Norge, både fra Oslo og andre byer. Vi får stadig flere splitter nye og mer miljøvennlige fly, og med Internett om bord, blir tilbudet til kundene bare bedre og bedre. Det ser vi gir utslag i større kundetilfredshet og passasjervekst, som igjen gjør at vi hele tiden ser etter nye og interessante reisemål i inn- og utland, sier han.

Nye ruter fra Norge

Oslo Gardermoen: Ajaccio (Korsika), Andøya, Bratislava, Kiev, Reykjavik og Skiathos (Hellas).

Torp: Antalya, Bergen, Berlin, Evenes, Las Palmas, Nice, Palma og Trondheim.

Bergen: Edinburgh.

Trondheim: Berlin.

Nye ruter fra Sverige

Stockholm: Amsterdam, Korfu, Krakow, Riga og Vasa (Finland).

Gøteborg: London.

Nye ruter fra Danmark

København: Beograd, Bratislava, Burgas, Marseille, Milano, Riga og Szczecin.

Aalborg: Berlin.

Nye ruter fra Finland

Helsinki: Korfu, Palma, Paris og Rhodos.

Vasa: Stockholm.

Billettene ble lagt ut for salg 23. november.

Toppfoto: Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian