Få gratis Internett på SMS

Laptop og fly

1. desember blir det enda enklere for passasjerer ved Avinors lufthavner, inklusive Oslo Lufthavn Gardermoen, å surfe gratis på Internett, ved bruk av SMS, heter det i en pressemelding fra Avinor.

Over 500.000 passasjerer har benyttet seg av gratis Internett siden Avinor og Oslo Lufthavn Gardermoen innførte dette i sommer, men dagens modell, med bruk av kort med kode, skal nå byttes ut med en SMS-basert løsning.

– Vi ser av brukertallene at tilbudet om gratis Internett på lufthavnene til Avinor er svært populært, og fra tid til annen har vi gått tom for kort enkelte steder. Men med den nye løsningen, vil vi ikke lenger oppleve dette problemet, sier sjef for marked og kommersiell utvikling i Avinor, Øystein Høsteland Sundby.

Med den nye løsningen, som kommer 1. desember, bestiller du brukernavn og passord på påloggingsportalen til Avinors IP-sone, med mobilnummeret ditt, når du er på lufthavnen. Du velger «Gratis Wi-Fi» og følger instruksjonene på siden. Deretter mottar du brukernavn og passord på SMS. Enkelt og greit.

Det blir delt ut små vouchere (informasjonsbrosjyrer) til passasjerene i forbindelse med innføringen av den nye ordningen.