SAS bestiller nye flyseter

SAS attendant

SAS har bestilt nye seter til sine kortdistansefly. De moderne flysetene fra Recaro har bedre komfort og gir større benplass for passasjerene. Samtidig veier stolene mindre, og er dermed mer miljøvennlige. I løpet av 2012 vil åtte Boeing 737-800 få de nye stolene, totalt 1484 stoler, og SAS planlegger deretter installering på flere fly de følgende år, skriver selskapet i en pressemelding.

– Denne investeringen betyr mer komfortable stoler og mer plass for passasjerene, hvilket betyr en bedre totalopplevelse for våre passasjerer. Samtidig understreker det vårt allerede sterke fokus på miljø, da det gir en vektreduksjon på cirka 360 kilo per fly. Dette gir igjen lavere drivstofforbruk og mindre karbondioksidutslipp, sier Robin Kamark (under), kommersiell sjef i SAS. Teksten fortsetter etter bildet.

Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)

I mai 2012 kommer den første B737-800 til å fly med de nye stolene, som er utviklet spesielt etter SAS’ ønsker. SAS Boeing 737-800 fly har 181 seter.