Ut å stjæle gjester!

Nordic Choice Hotels' The Chief, som åpner på Tjuvholmen i 2013

160 kvadratmeters toppsuite med egen takterrasse, balkong på samtlige rom, Norges ledende interiørarkitekt, og den eneste hotellbaren på Tjuvholmen. Petter A. Stordalen vil sette ny hotellstandard med THE THIEF, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

– Det er litt som når du ser din nyfødte, og du bare vet at navnet er hundre prosent rett. Slik var det da jeg hørte navnet THE THIEF for første gang. Alt annet ble feil. Hotellet på Tjuvholmen kunne ikke hete noe annet, forteller eieren av Nordic Choice Hotels, som skal drive hotellet under hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts, bestående av åtte unike hotellperler i Norden.

Første kvartal 2013 åpner åtte etasjer med 120 av byens største rom, deriblant en toppsuite av internasjonal målestokk, på 160 m² med, egen takterrasse. Navnet THE THIEF spiller på hotellets beliggenhet i vannkanten, på det som skal bli nye Tjuvholmen.

I en innskrift på Akershus festning finner man navnet Thiugholmen nevnt for første gang i 1616. Straffedømte ble hengt der så sent som i 1730. I dag er Tjuvholmen spydspiss i prosjektet Fjordbyen. Prisbelønnede arkitekter har deltatt i utformingen av den nye bydelen, som i sin helhet står ferdig i 2014. Her vil du finne totalt 900 leiligheter, 1500 arbeidsplasser, 14 spisesteder og 15 kunstgallerier og butikker, med verdenskjente Renzo Pianos nye Astrup Fearnley-museum som hovedattraksjon.

– Oslo er unik som hovedstad, med umiddelbar nærhet til naturen og sjøen. Det er utrolig at vi blir det første hotellet i vannkanten. Stuping eller fisking fra gjestenes balkonger er ikke å anbefale, men det vil i teorien være mulig. På THE THIEF kan du ankomme med kajakk, sjøfly eller båt, og samtidig bo i byens mest urbane og fremtidsrettede bydel, sier Stordalen (under). Teksten fortsetter etter bildet.

Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels

Jakter på Thief Executive Officer

De første gjestene sjekker inn på THE THIEF i 2013, men allerede nå starter rekrutteringen av hotellets direktør, eller Thief Executive Officer (TEO). Stillingen utlyses både i Norge og internasjonalt.

– Vi ser etter en person som kan tilfredsstille et krevende internasjonalt reisemarked. Hun eller han må ha god, gammeldags service i fingerspissene, og et hode som tenker fremtidsrettet, med effektive løsninger. Det er et stort pluss om vedkommende allerede har en brennende interesse for kunst, kultur og formidling av opplevelser utenom det vanlige, sier Siri Løining Kolderup, prosjektleder i Nordic Hotels & Resorts.

Fakta om hotellet:

 • THE THIEF ligger vis-à-vis det nye Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen
 • Oslos første hotell med direkte sjøtilgang
 • 7500 m² over åtte etasjer
 • 120 rom fra 30 til 160 m² med franske balkonger, de fleste med sjøutsikt
 • 160 m² toppsuite i 7. etasje, med egen takterrasse og panoramautsikt
 • Takterrasse med 360 graders utsikt til byen, inkludert stort møterom i glass med mulighet til privat bespisning for opptil 40 personer
 • Fire romslige møterom med muligheter for privat bespisning
 • 1000 m² SPA med svømmebasseng og treningsfasiliteter (åpner desember 2013)
 • Sjømatrestaurant med egen inngang fra gateplan og uteservering i hotellets hage
 • Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter
 • Interiørarkitekt er Anemone Wille Våge
 • Kunstkurator er Sune Nordgren
 • Hotellet vil drives av Nordic Hotels & Resort, og inngår i samme portefølje som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre). www.nordichotels.se
 • Eierne bak Tjuvholmen og THE THIEF er Aspelin Ramm og Selvaag
 • www.thethief.com

Toppfoto: Nordic Choice Hotels’ The Chief, som åpner på Tjuvholmen i 2013.