Rekordomsetning for Flytoget

Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.

Flytoget passerte i 2011 for første gang 800 millioner i omsetning, dette på tross av at 2011 var et år med flere driftsavvik. Resultat før skatt ble på 153 millioner, noe som er Flytogets nest beste resultat noensinne. Det ble også satt ny passasjerrekord, med 5,9 millioner passasjerer til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen, skriver Flytoget AS i en pressemelding.

– 2011 var et krevende, men også meget hyggelig år for Flytoget. Rekordomsetning og et solid resultat er noe vi skal være stolte av. Spesielt i et år hvor Oslo Sentralstasjon var stengt for trafikk hele seks uker i strekk, sier administrerende direktør Linda Bernander Silseth (under) i Flytoget. Teksten fortsetter etter bildet.

Linda Bernander Silseth, adm. dir. i Flytoget

Flytogets driftsinntekter endte i 2011 på 814 millioner kroner, en økning på 38 millioner kroner, eller knappe fem prosent fra 2010. Resultatet før skatt ble i 2011 på 153 millioner kroner, mot 149 millioner kroner i 2010. Antall passasjerer i 2011 steg med 4,1 prosent, til rekordhøye 5,9 millioner.

Oppgradering og punktlighet i fokus

I 2011 har Flytoget fokusert på å gjøre reisen med Flytoget enda bedre for passasjerene. Et viktig element i dette har vært å gi selve flytogene et skikkelig løft. Blant annet er det nå installert trådløst nett på togene, setene er trukket om, stikkontakter er montert ved hvert togsete, og toalettene er pusset opp.

– 2011 var et år i oppgraderingens tegn. Flytogene er vesentlig forbedret, og vil sikre at vi har den beste komforten, punktligheten og regulariteten, også i årene som kommer. Resultatene ser vi allerede nå, med en punktlighet til Gardermoen på 94 prosent og en kundetilfredshet på hele 96 prosent, sier Bernander Silseth.

I tillegg til at kundetilfredshet for fjerde år på rad var rekordhøy, kom Flytoget på andre plass på BIs Kundebarometer, og ble bransjevinner i kategorien Persontransport. Flytoget var også nominert til Grand Travel Award 2011, og vant prisen for «Årets norske reiselivsprodukt».

Flere avganger fra Lysaker

Flytoget skal ikke hvile på laurbærene, og vil fortsette å oppgradere tilbudet til sine passasjerer i løpet av året som kommer. I 2012 venter Flytoget også svar på en søknad som vil komme flere passasjerer til gode.

– Vi har søkt om tillatelse til å kjøre seks tog i timen fra Lysaker. Får vi seks avganger i timen fra Lysaker, Skøyen og Nationaltheatret, vil vi utvide Flytogets virksomhetsområde, og viktigere: vi vil gi kundene et mye bedre tilbud. Frekvens og punktlighet verdsettes høyt av kundene, og vi ønsker å gi dem begge deler, sier Bernander Silseth.

Toppfoto: Flytoget på Oslo S. Fotograf: Njål Svingheim/Jernbaneverket.