Offisiell Oslo-app klar i dag

iPhones. Foto fra Apple

Oslo – Official City App er gratis, og kan nå lastes ned til iPhone, iPad og Android. Appen finnes på norsk, engelsk og tysk. Den fungerer også når man ikke er tilkoblet Internett, noe som er viktig for tilreisende som vil unngå store mobilregninger på sitt Oslo-besøk, skriver VisitOSLO i en pressemelding.

Appen inneholder blant annet oppdatert informasjon om attraksjoner, restauranter, shopping, overnatting og Oslo Pass. I hva skjer-kalenderen finnes konserter, festivaler, teater, show, utstillinger og mye mer. Redaksjonen deler også sine tips med brukerne. Alle bedrifter og attraksjoner er sortert i søkbare kategorier, og med «I nærheten» kan man blant annet søke på kategori, for eksempel for å finne museer nær deg.

– Det er vårt håp at brukerne av appen skal ta del i mer av det Oslo har å by på, fordi informasjonen er så tilgjengelig, og med et enkelt og godt brukergrensesnitt. En digital kjentmann til folket, smiler Katrine Mosfjeld, utviklingssjef i VisitOSLO.

Oslo – Official City App inneholder delefunksjoner for både Facebook, e-post og sms. Man kan også lage lister med favorittsteder, og dele disse med «bump». Vil du på et arrangement, kan du legge det rett i telefonens kalender, og vil du lagre kontaktdata, kan du legge dette rett i din adressebok på telefonen.

Appen er utviklet i samarbeid med det svenske selskapet WIP (Wireless Internet Provider).

– Med VisitOSLO har vi skapt vår mest avanserte turistguide i mobilen så langt. Den ligger i forkant, hva funksjonaliteten angår. Kravspesifikasjonen til VisitOSLO har vært svært høye, og det at vi har maktet å levere på alle punkter, er rett og slett utrolig gøy, sier Per-Ola Carlsson, administrerende direktør i WIP.

– Den mobile trendenen er sterk, og dette er ett av flere tiltak vi gjør for å møte trendene. Mobil webløsning for www.visitoslo.com står også på årets utviklingsplan, forteller Mosfjeld, som er spent på hvordan appen vil bli mottatt av dem den er laget for.

Lenke til appene: http://www.visitoslo.com/no/oslo/apps/

Illustrasjonsfoto: Eldre iPhones. Foto fra Apple