Nytt Color Line-skip

Nytt, gassdrevet skip fra Color Line

Et helt nytt skipskonsept, med effektive transportløsninger, nye shopping- og opplevelsestilbud, og det siste i miljøteknologi, beskriver Color Lines nye skip mellom Sandefjord og Strømstad.

– Med det nye konseptet, fullfører selskapet en målrettet og innovativ flåtefornyelse, til rundt ni milliarder kroner, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line, i en pressemelding fra rederiet.

Det nye konseptet vil fremstå som fremtidens skip mellom Norge og Sverige, og skal bygges for å kunne bruke flytende gass (LNG) som drivstoff.

– Dette, sammen med skrogformen og effektivt fremdriftsmaskineri, vil gjøre skipet til en av de mest miljøvennlige og støysvake dagferger i verden, fortsetter Kleivdal.

Det nye skipet er inspirert av SuperSpeed, og er planlagt å være 160 meter langt, med plass til cirka 2000 passasjerer og om lag fem hundre biler. Skipet er planlagt satt inn i ruten Sandefjord–Strømstad til sommersesongen 2014, og vil erstatte M/S «Bohus».

Color Line har i lengre tid vurdert bruktmarkedet, men velger å satse fremtidsrettet og miljøvennlig.

– Ikke minst det at Color Line går til sentrum av Sandefjord og Strømstad, gjør at vi velger å satse på miljøvennlige og støysvake skip, sier konsernsjefen. I Oslo har Color Line, som første rederi, etablert landstrøm som en del av en frivilling miljøavtale med Oslo kommune.  Med bruk av flytende gass (LNG), vil utslippene være svært små, også i Sandefjord og Strømstad. Etter en omfattende prosess høsten 2011, konkurrerer noen få verft om bygging av det nye skipet. Kontrahering og valg av verft vil skje i løpet av sommeren.

Color Line ønsker gjennom det nye konseptet å møte morgendagens konkurranse, og skipet vil også representere et løft for vertskommunene Strømstad og Sandefjord.

– Vi er tilfredse med at dagens havneavtaler sikrer langsiktighet og forutsigbarhet, sier Trond Kleivdal.