Prestisjepris til Destinasjon Røros

Reiselivsdirektør Linda M. Ramberg (t.h.) og Prosjektleder for Bærekraftig Reiseliv Hilde Bergebakken mottok Tourism for Tomorrow-prisen, på vegne av Destinasjon Røros, i Tokyo denne uken.

Destinasjon Røros vant nok en prestisjefylt pris da de denne uken mottok prisen Tourism for Tomorrow i kategorien Destination Stewardship under World Travel & Tourism Councils (WTTC) prisseremoni i Tokyo i dag, skriver destinasjonsselskapet i en pressemelding.

World Travel & Tourism Council (WTTC) er ansvarlig for de internasjonalt anerkjente Tourism for Tomorrow-prisene, som deles ut hvert år. Prisene regnes for å være blant de mest profilerte i industrien. Målet med prisutdelingen er å løfte frem de aller fremste eksemplene på best practice innen bærekraftig reiseliv, og gi internasjonal oppmerksomhet til disse.

Juryen begrunner tildelingen av prisen med Destinasjon Røros’ arbeid med et bærekraftig reiselivutviklingsprogram, som tar opp i seg sosiale, kulturelle, miljømessige og økonomiske forhold for de mange ulike aktørene og interessentene innen reiseliv i regionen.

Destinasjon Røros har jobbet med et stort kompetanse- og vertskapsløft, synliggjøring av lokal mat, bærekraftig nærings- og produktutvikling, bærekraftig avfallshåndtering og miljøpolicy og miljøsertifisering. Destinasjon Røros har også vedtatt en fremtidsrettet bærekraftpolicy, og tilbyr et bærekraftig bedriftsutviklingsprogram for sine medlemsbedrifter.

Reiselivsdirektør Linda M. Ramberg og Prosjektleder for Bærekraftig Reiseliv Hilde Bergebakken var på plass i Tokyo. De mottok den prestisjefylte prisen av Gordon Wilson, president og adm. dir. i Travelport. Det var to stolte prisvinnere som tok imot den gjeve prisen foran ledende bransjefolk, ministere og internasjonal presse.

Tourism for Tomorrow Awards deles ut innen fire kategorier, som skal vise hvordan destinasjonsutvikling kan styres i henhold til bærekraftsprinsipper. Disse er: Global Tourism Business Award, Conservation Award, Community Benefit Award and Destination Stewardship Award. De andre finalistene i kategorien er Misool Eco Resort, Indonesia og Tanabe City, Japan. Det var totalt 150 søknader fra 60 land, snevret ned til tolv finalister i totalt fire kategorier.

For fullstendig liste over finalistene og vinnere, se: www.tourismfortomorrow.com

Foto: Reiselivsdirektør Linda M. Ramberg (t.h.) og Prosjektleder for Bærekraftig Reiseliv Hilde Bergebakken mottok Tourism for Tomorrow-prisen, på vegne av Destinasjon Røros, i Tokyo denne uken.