Britisk heder til Ritter

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

Rezidors President & CEO Kurt Ritter er hedret med pris, og blitt tatt opp som medlem av British Industry Hall of Fame. Ritter får prisen for å ha skapt en ledende og svært vellykket organisasjonen innen reise- og hotellindustrien. Den prestisjetunge prisen ble overrekt under den årlige middagen til British Industry Hall of Fame på Savoy Hotel i London denne uken, forteller Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

Ritter ble utnevnt til Rezidors President & CEO i 1989, og er trolig den lengstsittende direktør i næringen. Under hans ledelse er Rezidor blitt et av verdens mest dynamiske og raskest voksende hotellgrupperinger. Selskapets nåværende portefølje inkluderer mer enn 425 hoteller, med 93.000 rom, i mer enn 65 land i Europa, Midtøsten og Afrika. Rezidor driver Europas største eksklusive hotellkjede, Radisson Blu, mellomklassekjeden Park Inn by Radisson, og de luksuriøse livsstilshotellene Hotel Missoni.

– Jeg er beæret over å bli medlem av British Travel Hall of Fame, og denne prisen motiverer meg til å fortsette mitt arbeid. Vår bransje er en av de mest blomstrende på globalt nivå, og vi som er en del av den, er dedikert til å hjelpe våre gjester, i hoteller med klart definerte merkevarer og innovative, personlige tjenester. Men et hotell blir aldri en standardisert maskin, menneskelige relasjoner vil alltid være viktig, understreker Ritter.

British Industry Hall of Fame ble opprettet i 1995, for å hedre de mest fremtredende prestasjoner i britisk og internasjonal reise- og turistnæring. Blant medlemmene er Thomas Cook (grunnlegger av Thomas Cook), Sir Richard Branson (grunnlegger av Virgin), og Lord Forte of Ripley (grunnlegger av Forte). Curtis Carlson (grunnlegger av Carlson) og hans datter Marilyn Carlson Nelson (styreleder i Carlson) er også medlemmer av Hall of Fame.

Sveitsiskfødte Kurt Ritter vokste opp i foreldrenes hotell i Interlaken, og ble utdannet ved den anerkjente École de Hôtelière i Lausanne. Etter å ha brukt litt tid på Hotel Bellevue Palace i Bern, og Ramada International Hotels i Belgia, Frankrike, Tyskland og Sverige, begynte Ritter i Rezidor i 1976. Han jobbet som General Manager i Sverige og Kuwait, og som Vice President i Midtøsten og Asia. Som konsernsjef var han først basert i Oslo og deretter Brussel.

Viktige datoer i karrieren inkluderer Master Franchise-avtalen med Carlson Hotels Worldwide, for å skape Radisson SAS i 1994, og avtalen med Carlson i 2002, for å utvikle merkevarene Country Inns & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I 2005 undertegnet Ritter en global lisensavtale med motehuset Missoni, for å utvikle og drive livsstilshotellene Missoni, og i 2006 var han ansvarlig for Rezidors børsnotering på stockholmsbørsen. I samarbeid med Hubert Joly, Carlsons President & CEO, lanserte Ritter i 2012 Carlson Rezidor Hotel Group, én av de ti største hotellgrupperingene i verden.

Kurt Ritters karisma, genuine tro på gjestfrihet og hans ukompliserte tilnærming, er beundret og verdsatt i hele bransjen. Ritter var «Corporate Hotelier of the World 2002», han mottok «International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award 2004», og «MKG Lifetime Achievement Award 2008». Han har også to æresdoktorater, henholdsvis fra Johnson & Wales University, Providence (USA ) og Oxford Brookes University (Storbritannia).

Foto: Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)