Ukens navn: Lars Listhaug

Lars Listhaug, General Manager, Radisson Blu Scandinavia Hotel

Lars Listhaug

General Manager

Radisson Blu Scandinavia Hotel

I tillegg til sitt daglige virke (over), er Lars også leder for programkomiteen for HSMAI-dagen tirsdag 9. oktober. Den består av en nasjonal Fans of Good Service-konferanse, med påfølgende prisutdeling, HSMAI GM Forum og Møtebørsen Student.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Noen faste rutiner har man jo, selv om det er få dager som er like. Jeg går alltid en runde på huset om morgenen, for å hilse på personalet og gjester. Går innom frokosten en runde, for å hilse på faste gjester. Jeg har et kort morgenmøte med avdelingsledere, for å gå gjennom dagens arrangementer, VIP-gjester og ankomstlister. Vi går gjennom dagens møter, interne og eksterne. Det blir mange faste møter på et stort hotell, med de forskjellige avdelinger, fagforeninger, kunder og så videre. Vi har selvfølgelig ofte kveldsarrangementer med faste gjester, gode kunder og potensielle nye kunder. I tillegg blir vi ofte invitert av kunder på deres arrangementer, enten det er ambassader, PCO-er, reisebyråer eller andre samarbeidspartnere.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det er å treffe så mange hyggelige mennesker, enten det er ansatte, kolleger eller kunder. Jeg synes det er spesielt hyggelig å se hvordan yngre medarbeidere vokser, når de blir gitt ansvar.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har vært så heldig å ha fått lov til å jobbe for mange store personligheter i hotell- og restaurantbransjen. Jeg tror jeg på mange måter har klart å få med meg det de var best på, og glemme det de var mindre god på. Ingen nevnt, ingen glemt.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi er flinke til å feire våre seire, og det gjøres på forskjellige måter. Kaffe og kaker, champagne, fredagspils og så videre. Vi feirer selvfølgelig alle ansatte som har runde dager.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Lenge. Jeg er ikke helt sikker, men det kan fort være 25 år.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– At vi har et forum der bransjefolk kan møtes.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Jeg vet det kommer mye spennende i tiden fremover, men kanskje en uformell møteplass, uten noen spesiell agenda.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Vi lever et hektisk liv, så enkelte helger er det delig å være hjemme og slappe av, bruke byen, gjerne ha besøk av venner. Andre helger er det spennende å reise til nye steder og oppleve nye ting. En helg på hytten i Bergen, sammen med familie, er heller ikke å forakte.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Samferdsel og utdanning. Det er en skam hvor lite som blir gjort på den fronten.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Den jobber jeg faktisk med. Tittelen er ikke klar, men den kommer til å bli «juicy».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Den går til Bergen 16. mai for å feire den «syttende» med barn og barnebarn. Om kvelden tar jeg med meg min kjære til Tyrkia, på én ukes ferie.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Biler og båter. Alpint om vinteren. God mat og drikke. Reiser.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Håper å se mange av dere på GM Forum, som kommer til å bli «the best ever».