Ukens navn: Tore Gautesen

Tore Gautesen, reiselivsdirektør, Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS

Tore Gautesen

Reiselivsdirektør

Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Daglig ledelse av selskapet, med fokus på salg og markedsføring, strategi og arbeid knyttet til ruteutvikling ved Haugesund Lufthavn, Karmøy.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Foruten alle de flotte kollegene mine, så er det mulighetene for å utvikle reiselivet i en region som har et stort potensial.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har flere forbilder og personer jeg ser opp til, men én av dem som har gjort sterkest inntrykk på meg, som leder og forbilde, lederen i min første jobb, Martin Laurhammer i Caiano AS/Lufthavnutbygging AS. Laurhammer er en svært dyktig forretningsutvikler og leder, som skal ha en stor del av æren for blant annet den sterke utviklingen på Haugesund Lufthavn, Karmøy. Han har lært meg mye, som jeg forhåpentligvis tar med meg inn i arbeidet mitt.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har markeringer ved bursdager, ellers er vi flinke til å gjøre finne på sosiale ting sammen, også utenfor arbeidstid.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Cirka fem år.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Det er viktig å ha en bransjeorganisasjon som løfter frem norsk reiseliv, skaper kommersielle muligheter og bidrar til å spre informasjon og kunnskap.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Jeg syns det er positivt at HSMAI tar tak i serviceelementet, og det er gledelig at det er Ansgar Gabrielsen som skal lede arbeidet.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det er enten på reise i inn- eller utland, sammen med min kjære samboer, vår lille sønn, og gode venner. Min weekendfavoritt utenfor Norge, er København, og med direkterute med Widerøe fra Haugesund, blir denne ofte benyttet. Skal vi tilbringe weekenden i Norge, er hytta vår i Tysvær en favoritt, med fiske, grilling og sosialt samvær med venner.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Sett med reiselivsøyne, ville jeg prioritert følgende: redusert merverdiavgift-satsen og arbeidsgiveravgiften, redusert alkoholavgiften, styrket satsingen på internasjonal markedsføring gjennom Innovasjon Norge, stimulert til økt investering i opplevelsesattraksjoner, og ikke minst sørget for bedre infrastruktur for de reisende. Det er godt mulig at det burde ha vært en egen reiselivsminister i Norge.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Å lede med glede».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Neste reise går i jobbsammenheng til St. Petersburg 18. mai, for å gjennomføre et større reiselivsarrangement, i samarbeid med Innovasjon Norge. Her forventer vi 40.000 besøkende på tre dager.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Ja! Jeg har en flysimulator i kjelleren! Det er vel under kategorien «spesielt»!?

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Ønsker alle norske reiselivsaktører lykke til med årets sesong!