Nytt Rica-hotell neste sommer

Nytt Rica-hotell ved Elgstua i Elverum

I forbindelse med den tradisjonsrike Elgstua, et landemerke i Elverum og fast stoppested for mange veifarende, bygges det i disse dager et nytt Rica-hotell, som forventes å åpne 1. juni 2013, skriver Rica Hotels i en pressemelding.

– Vi gleder oss stort til igjen å være representert i Elverum, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansson. Det nye Rica-hotellet vil få 112 moderne og flotte rom, hvorav én suite og syv juniorsuiter. Topp moderne møteromsfasiliteter, selskapslokaler samt en ny restaurant, som vil utfylle det allerede eksisterende tilbudet ved Elgstua, er bare noe av det som vil stå klart om ett år fra nå.

Tradisjonsrikt stoppested

Elgstua Gjestgiveri ble bygget i 1959, og har vært og er et landemerke langs veien til Østerdalen, Kongsvinger og Trysil.

– Vi vil beholde den gamle stilen og konseptet på Elgstua med, vår kafé, som serverer hjemmelaget tradisjonsmat, sier eier og daglig leder, John Tømte. Elgstua er Norges mest kjente restaurant, med elg som spesialitet, og stedet er i tillegg kjent for andre førsteklasses viltretter. Nybygget blir koblet til dagens hotell, og gjestene vil kunne gå mellom det gamle og det nye. Byggeprosessen er i gang, og forventet åpning er 1. juni 2013.

Moderne møtested

Hotellet vil bli bygd i betong, men kledd med liggende og stående trespiler, for å gjenspeile nærheten til natur og skog. Møteromsfasilitetene vil holde en høy standard, med det siste av tekniske fasiliteter. I tillegg til en større sal, vil hotellet også tilby fire mindre grupperom. Hotellværelser og lobby vil fremstå innbydende og moderne, og også her vil nærheten til Elverums store skoger gjenspeiles i utsmykning og fargevalg.

Hotellet satser på å kunne åpne som et svanemerket hotell – verdens strengeste miljøsertifisering for hoteller. Beliggenheten blir kun et steinkast fra Terningen Arena, som kan ta store idretts- og kulturarrangementer.

– Dessuten vil vi benytte oss av nærheten til Norsk Skogmuseum og Glomdalsmuseet, med tanke på spennende opplevelser for kurs- og konferansegjester, sier Tømte.

Fakta

  • Hotellet åpner 1. juni 2013, og vil driftes av Rica Hotels
  • 112 rom, hvorav én suite og syv juniorsuiter
  • Møteromsfasiliteter for inntil 200 personer
  • Fire grupperom for ti–tolv personer
  • Selskapslokaler for cirka 200 personer
  • Ny restaurant, i tillegg til eksisterende Elgstua

Eierskap

Det er Tømte Holding AS (51 pst) og Terningen Arena (49 pst) som står bak det nye hotellet. Terningen Arena eies av Elverum kommune (51 pst) og av Utstillingsplassen AS, Hamar (49 pst). Driftsselskapet for det nye hotellet vil bli Elgstua AS, eid av John Tømte (100 pst).