Airbnb med rekordvekst

Airbnb Accommodation 2
En Airbnb-leilighet. (Photo credit: Steel Wool)

Airbnb har nådd ti millioner overnattinger i rekordfart, og antall overnattinger har økt med over 100 prosent de siste fem månedene. Hvert annet sekund bookes en overnatting på Airbnb, og i Norge har antallet overnattinger økt med over 350 prosent mot samme tid i fjor, skriver selskapet i en pressemelding.

Det har blitt populært for privatpersoner å leie ut til og leie seg inn hos hverandre. Det viser de seneste tallene fra Airbnb, verdens ledende markedsplass for unike, private overnattingsmuligheter, som nå har registrert sin booking nr. ti millioner.

På samme tid for et år siden hadde Airbnb ennå ikke nådd to millioner bookede overnattinger. I løpet av vinteren 2012 rundet nettstedet fem millioner bookinger, og åpnet samtidig ti nye kontorer over hele verden. Nå, kun fem måneder senere, har Airbnb nådd ti millioner bookede netter. Dermed sementerer selskapet posisjonen som markedsledende innenfor utleie av private ferieboliger.

Fører mennesker sammen

– Airbnb benytter seg av styrken i Internett til å føre mennesker sammen i den virkelige verden, sier leder for Airbnbs Norden-kontor, Ole Ruch.

– Ti millioner bookede netter betyr at Airbnb fører mennesker sammen over hele verden på en helt ny måte. Om noen år vil vi se tilbake på dette som en milepæl i utviklingen av deleøkonomien, en utvikling som skaper nye muligheter for mennesker i alle deler av verden, mener Ruch.

Rekordvekst

Hver dag setter brukerne av Airbnb nye rekorder i antallet bookinger og utleieobjekter. Veksten betyr at et økende antall Airbnb-verter i Norge tar del i den nye kollaborativt konsum-bevegelsen ved å leie ut ekstra kapasitet i boligen sin. For mange kan det være et kjærkomment tilskudd til økonomien.

Melissa Hegge, som driver bloggen Ideastosteal og som leier ut leiligheten sin sentralt i Oslo, sier:

– Airbnb fungerer som min reisekonto, og pengene jeg tjener på å leie ut leiligheten min på denne måten gjør at jeg kan reise mye mer enn jeg ellers kunne. Jeg tar meg jevnlig turer til utlandet og da finner jeg steder å bo gjennom Airbnb. Dette er en super måte å få verden innenfor huset på, og jeg møter mange kreative og åpensinnede mennesker som gir meg impulser. Fra jeg begynte å leie ut har jeg merket en klar økning i pågang og interesse, og særlig for sommermånedene får jeg mange henvendelser. Brukervennligheten på nettsiden er bra, og jeg ser at dette er i kontinuerlig utvikling etterhvert som Airbnb blir større og større.

I tillegg til ti millioner bookede netter, viser Airbnb også til disse eksemplene på vekst.

  • Airbnb har over 200.000 mulige leieobjekter over hele verden
  • I Europa alene er det nå over 95.000 mulige leieobjekter
  • Som en følge av økende etterspørsel, åpnet Airbnb i januar kontorer i København, London, Paris, Barcelona, Milano og Moskva
  • Airbnb åpnet et sydamerikansk hovedkvarter i São Paulo i april og har nå over 20.000 leieobjekter i Mellom- og Sør-Amerika
  • I Norge er det booket over 16.000 netter, og dette er en økning på over 350 prosent i forhold til samme tidspunkt for ett år siden
  • Etterspørselen for å overnatte med Airbnb i Norge har vokst med 275 prosent det siste året

Airbnb har vokst i en svimlende hastighet, illustrert nedenfor:

  • I 2008 ble det booket én overnatting om dagen på Airbnb
  • I 2009 ble det booket én overnatting hvert femte minutt på Airbnb
  • I 2010 ble det booket én overnatting hvert minutt på Airbnb
  • I 2011 ble det booket én overnatting hvert tiende sekund på Airbnb

Og nå, i 2012, blir det booket én overnatting hvert annet sekund på Airbnb. Mens du leste dette, er det blitt booket en ukes ferie på Airbnb.

Om Airbnb

Airbnb er en pålitelig sosial markedsplass som gir brukere muligheten til å leie ut eller booke unike overnattingsmuligheter over hele verden, enten online eller fra sin smartphone.

Airbnb er den beste måten å vise frem boligen sin for millioner av interesserte reisende, uansett om man ønsker et slott for én natt, en seilbåt for én uke eller en leilighet for én måned. Airbnb gjør utleie og booking enkelt, effektivt og trygt. Med boliger i mer enn 19.000 byer i 192 land, tilbyr Airbnb det største utvalget av unike boliger i alle prisklasser over hele verden. Airbnb ble grunnlagt i San Francisco, California i 2008.

For mer informasjon om Airbnb, kan du følge selskapet på www.airbnb.com eller www.facebook.com/airbnb og www.twitter.com/airbnb .

Enhanced by Zemanta