Ukens navn: Tomas Oberg

Tomas Oberg, senterdirektør, Aker Brygge Senterforeningen AS

Tomas Oberg

Senterdirektør

Aker Brygge Senterforeningen AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Den er svært så allsidig. Alt fra å planlegge og gjennomføre daglige markeds- og servicetiltak, og kommunikasjon med våre leietakere, til å følge opp den spennende ombygningsprosessen vi nå er inne i her på Aker Brygge.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Allsidigheten i det en stor destinasjon som Aker Brygge er, inkludert det å hele tiden være i kontakt med mange ulike personer og deres fagområder daglig. Vi har tolv millioner besøkende, hvorav cirka fie millioner turister fra hele verden. Det er herlig å oppleve den internasjonale atmosfæren man finner langs bryggekanten hos oss.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ja, det er nok flere opp igjennom årene. Jeg lar meg inspirere av mennesker som skaper og som tråkker litt nye veier. Det Ronny Deila i Strømsgodset får til, sammen med og gjennom sine spillere, er motiverende læring. Ja, jeg er Godsetsupporter, men det er hyggelig å se at flere har lagt merke til det arbeidet som gjøres der, med svært så begrensede ressurser. Ellers er jeg fascinert av hva oppdagere som Heyerdahl og Nansen fikk gjort i sine liv. Jeg er nysgjerrig av natur.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi var heldige å flyttet inn i helt nye lokaler, fremtidens lokaler, for ett år siden. Vi har blant annet vafler på fredager, og dagens bursdagsbarn har alltid med seg kake.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Aker Brygge inngikk et spennende samarbeid med HSMAI i juli 2012. Vi gleder oss til å dra nytte av erfaringer og bredden av dette inn til oss, samt å dele våre erfaringer med HSMAI.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Fokuset på service, også i handelsbransjen, og spesielt det som nå er igangsatt i forbindelse med HSMAI -dagen.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI burde starte opp?

– Syns nok det etter hvert, men som ferskt medlem får jeg sørge for å bli kjent med det som allerede gjøres.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Masse tid med begge jentene mine, kjæresten min og datteren min. Gjerne skikjøring i vinterhalvåret og tur i marka hele året, til fots eller på ski. Gjerne en middag, tilberedt enten på eget kjøkken eller på et godt kjøkken i en av byens restauranter.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Holdningsendring i folket, i forbindelse med service, og hvor viktig det er for å lykkes med virksomheten man er en del av. Syns samfunnet går i feil retning.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Den engasjerte oppdageren».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– København i tre dager, med reklamebyrå og vårt kreative markedsråd. Her skal vi legge grunnlaget for et aktivt 2013 samt oppdage en del av det københavnerne gjør bedre enn oss. Vi blir gode av å se hva andre lykkes med.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Ski, kultur og reiser. Liker også å lage mat fra bunnen av.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Ønsker bare alle en fin helg, og ser frem til å møte mange på HSMAI-dagen i oktober.