Sterk passasjervekst i august

Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo LufthavnOslo Lufthavn opplever fortsatt sterk passasjervekst og i august ble det satt ny rekord, heter det i en pressemelding fra lufthavnen.

I august reiste 1.992.314 passasjerer over Oslo Lufthavn. Det er 88.156 eller 4,6 prosent flere enn i august 2011 og ny passasjerrekord for august måned.

På utland økte antall passasjerer med 59.780 (5,6 pst), mens trafikken på innland økte med 28.376 (3,4 pst) passasjerer. Det var en spesielt sterk vekst i antall charterpassasjerer til og fra utlandet i august (10,2 pst). Hittil i år har passasjerveksten vært 5,4 prosent.

Antall flybevegelser i august var 19.928 – 3,9 prosent flere enn i 2011.

Blant de ti største rutene var det størst vekst på Oslo-Stavanger, med 10 prosent.

– Vi ser en spesiell økning på chartertrafikken på utland, og dette har sammenheng med at været i Norge i august ikke var spesielt bra, og at både evnen og reiselysten til nordmenn fortsatt er god, sier medierådgiver på Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Foto: Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn