Widerøe årets europeiske

En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)

Widerøe er kåret til årets flyselskap i Europa, forteller selskapet i en pressemelding.

Den Europeiske flyorganisasjonen ERA kårer hvert år det beste selskapet, på grunnlag av kvalitet, økonomi og posisjon. I år ble det norske Widerøe som gikk helt til topps. Juryen begrunner gull-rangeringen med imponerende forutsigbarhet i et uforutsigbart miljø.

– Dette er en stor ære og en massiv anerkjennelse av det arbeidet Widerøes ansatte gjør, sier administrerende direktør Lars kobberstad.

– Spesielt stas at det er bransjen selv som gir oss denne anerkjennelsen, fortsetter han.

ERAs Airline of the Year Award deles ut én gang i året, der alle flyselskaper som er medlemmer av den europeiske flyorganisasjonen konkurrerer om trofeet for årets flyselskap. Widerøe har tidligere vunnet både sølv og bronse, men dette er første gang selskapet går helt til topps i Europa.

– Det er selvsagt stas for et lite selskap fra Norge å komme helt til topps, forteller Kobberstad, som lover at dette skal markeres godt hjemme i Norge.

ERAs generalsekretær, Mike Ambrose sa på prisutdelingen i Dublin torsdag kveld at Widerøe har imponert juryen på en rekke områder, men at det var særlig selskapets evne til å levere kvalitet, og samtidig ha god lønnsomhet, som imponerte juryen.

Juryen peker på at Widerøe utmerker seg i alle kvalitets- og økonomiske parametere, og er et velstyrt flyselskap, som forblir forutsigbart på toppnivå, selv i uforutsigbare omgivelser. Lars Kobberstad er litt mer ydmyk:

– Det er en flott attest å få, men vi vet at vi har utfordringer hver eneste dag, og vi kommer ikke til å hvile på laurbærene av en slik pris. Vi skal fortsette å forbedre både kvaliteten og effektiviteten i Widerøe, men visjonen om å bli Europas ledene regionale flyselskap, er betydelig nærmere med denne prisen, sier han.

Foto: En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)