Rica Nidelven Årets bedrift

Rica Nidelven HotelVinner av trondheimsprisen Årets Bedrift 2012 er Rica Nidelven Hotel, heter det i en pressemelding fra Næringsforeningen i Trondheim. Prisen ble delt ut under fellesseminaret på NiTs store næringslivsarrangement Manifestasjon 2012, onsdag 19. september på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Årets Bedrift er en tradisjonsrik pris, som i over 20 år er blitt delt ut årlig av Nordea, i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheim. Nordea gir kr 35.000,- til vinneren, med den klausul at beløpet skal gis videre til et godt formål. Juryen består av ordfører, fylkesordfører, styreleder og adm. direktør i Næringsforeningen i Trondheim, og banksjef i Nordea.

Formålet med prisen er å gi anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter som gjennom sin aktivitet bidrar til å utvikle eller styrke næringslivet i Trondheimsregionen.

Kriteriene for prisen er blant annet knyttet til at bedriften:

  • kan vise til resultater og soliditet gjennom mange år og har evne til å skape arbeidsplasser
  • er en viktig brikke i utviklingen av regionen/byen

Prisen overleveres av banksjef Bjørn Tilset i Nordea. Administrerende direktør i Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde, tok imot prisen på vegne av Rica Nidelven Hotel.

Juryens begrunnelse

Rica Nidelven Hotel er et av Trondheims største og mest moderne fullservicehotell. Hotellet lager mat fra grunnen av basert på lokale råvarer, og er anerkjent som Norges beste hotellkjøkken av fagbladet Horeca. Rica Nidelven Hotel er blitt landskjent for å servere Norges beste frokost, en pris som er vunnet 6 år på rad. Hotellet har hvert år med en eller flere finalister i NM-finalen i kokkekunst, i år er hele 5 av 12 finalister fra Rica Nidelven Hotel. Hvem som går seirende ut av kokke-NM skal avgjøres i Trondheim Spektrum i neste uke, 26. og 27. september. Direktør Bjarte Gjerde er svært opptatt av god service, og hotellets gode omdømme blant tilreisende både når det gjelder overnatting, konferanse, service og mat bidrar også til et godt omdømme for Trondheim som vertskapsby.

Økonomisk kan Rica Nidelven Hotel vise til meget sterke tall for omsetning og driftsresultat over flere år, og med 168 ansatte, er de en stor arbeidsplass i byens reiselivsnæring.

Selv konkurrentene omtaler Rica Nidelven Hotel i rosende ordelag, og peker på hotellet som en foregangsbedrift for mange i bransjen ved å sette en ny standard for hotelldrift i Norge.

– Det er en veldig hyggelig anerkjennelse for alle ansatte som bidrar til å levere et godt serviceprodukt til sine gjester hver eneste dag, sier direktør Bjarte Gjerde om tildelingen av prisen Årets Bedrift.

– Det er godt å oppleve at våre strategier og bærende verdier gir så gode resultater, og prisen er til stor inspirasjon og motivasjon for oss i arbeidet med å utvikle oss videre, oppsummerer han.

Prisen er et kunstverk og en sjekk på kroner 35.000,- som Rica Nidelven Hotel donerer til Støtteforeningen for kreftsyke barn.

Enhanced by Zemanta