– Jordanturister mest fornøyd

Reisemålet Agaba i Joran. Foto fra Apollo

På kort tid har Jordan blitt et yndet reisemål for oss nordmenn. Det er kanskje ikke så rart. I tillegg til deilig klima, mange severdigheter og et fantastisk kjøkken får hotellene toppscore av Apollos gjester, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Vi har mange fornøyde gjester generelt, men Jordan skiller seg helt klart ut, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

– Gjestene våre gir konsekvent hotellene i Jordan toppscore, og lovordene om landet er mange.

Begby skjønner godt at de reisende til Jordan er så fornøyde:

– Jordan er et kvalitetsreisemål, med generelt høy standard på hotellene, serviceinnstilt personell og nydelig mat og vin. Det, i kombinasjon med flott arkitektur, mange spennende severdigheter og et ideelt klima, er nok avgjørende for at vi finner de mest fornøyde gjestene her, mener hun.

Badeferie og fascinerende historie

De fleste som reiser til Jordan, kombinerer en badeferie ved Rødehavet med severdigheter. En av de flotteste severdighetene er den fascinerende klippebyen Petra. Her er en hel liten by hugget inn i et rødt fjell, og det enorme gravmonumentet Al-Khaznah er særlig imponerende. Petra ble bygd på 700-tallet, og er nylig utpekt som ett av verdens syv nye underverker.

Ifølge Begby er ørkenreservatet Wadi Rum og hovedstaden Amman også verdt et besøk. Ørkenreservatet er imponerende, med sine enorme sandsteinsmassiver og granittklipper, som vær og vind har formet. Amman ligger fordelt på 19 høyder, og har, som resten av Jordan, en meget vennlig og imøtekommende befolkning. Mange ønsker i tillegg en tur til verdens salteste hav, Dødehavet.

– Også denne sesongen er det mange som ønsker å oppleve Jordan, og det er allerede fullt på mange datoer, både i 2012 og 2013, avslutter Begby fornøyd.

Foto: Reisemålet Agaba i Joran. Foto fra Apollo