Ukens navn: Lovisa Hegborn

Lovisa Hegborn, General Manager, Scandic Vulkan Oslo

Lovisa Hegborn

General Manager

Scandic Vulkan Oslo, og nylig kåret som Årets Unge Leder i Reisebransjen

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Det är viktigt för mig att vara mest möjligt delaktig i den daglig drift och att vara en synlig ledare som gärna föregår med gott exempel. För att klara det är planläggning och struktur en viktig del av min arbetsdag. När jag vet att jag har en vecka eller dag med mycket på agendan sätter jag t.ex. av mailtid i kalendern. Då jobbar jag effektivt med mailboxen i 30 minuter och gör sedan annat.

– Vanligtvis är jag på jobb någon gång runt 07.30 och de första timmarna på morgonen fokuserar jag på att vara synlig i frukostsalen eller receptionen. Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för att vara receptionist så jag njuter av en stund i repan för att möta gästen och hjälpa till med in-  och utcheck.

– Det är viktigt för mig alla på hotellet känner att jag finns tillgänglig för ett samtal om det är behov för det.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Alla härliga och varma människor runtomkring mig, gäster och personal, som får mig att älska måndagar! Jag har en ung ledargrupp på Scandic Vulkan och de ger mig massa inspiration till att utveckla mina egna ledaregenskaper och bli en ännu tydligare ledare för att främja talenter runt om mig. Att se en servitör som tar egna initiativ till att dekorera Scandic Water flaskor med färska jordgubbar eller en nattvakt som viker pappersrosor till konferensrummen kl. 04.00 på natten, det ger mig energi. Det är också viktigt för oss på Vulkan att engagera oss i inkluderande arbetsliv och det har en stor merverdi till all personal.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jag har alltid gått min egen väg och tagit beslut utifrån magkänslan när det kommer till karriärval. Men under åren har jag så klart haft ledstjärnor och min nuvarande ledare Wendel Holdener, District Director Cityhotellen Scandic, är en stor inspiratör och vägledare i mitt arbete. Men mina föräldrar är de som utrustat mig med mod, självsäkerhet, omtanke och trygghet till att ta mig an konstanta utmaningar.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi ger mycket ros till varandra och delar positiv feedback kring hotellet och restaurangen på så många sätt vi kan via interna Facebook sidor, email, infotavlor, etc.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jag är ny medlem och glädjer mig redan till fortsättningen!

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Det är viktigt att visa att vår bransch är spännande och attraktiv för både unga och gamla, och där gör HSMAI ett viktigt arbete. Vi måste visa alla unga att hotellbranschen ger många och goda möjligheter att snabbt lyckas och klättra på karriärsstegen om det är vad man önskar.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI burde starte opp?

– Ännu mer fokus på att attrahera unga människor till att se en karriär inom hotellbranschen. Vara mer synlig på skolor, konvent och mässor med studieinriktning och ha tydliga unga profiler som kan vara ansiktet utåt.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Helgen startar med morgonträning innan jobb på fredagar. Efter jobb tar jag gärna en After Work med vänner, helst inne på Mathallen för god mat och något gott i glaset. På lördagar vill jag njuta av en lång frukost med helgens aviser. Viktigt med hemmagjorda varor och egenrostad müsli. Därefter en tur på stan med lunch och så middag hemma på kvällen med vänner. Bjuder helst på mammas älggryta i höst, långtidskokt i rödvin och kantareller. Söndag är lugn med träning för att hämta energi inför veckan. Vanligtvis glädjer jag mig till måndagsmorgon 08.00.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Äldreomsorgen, underlätta för små bedrifter för att främja nyföretagande samt fokus på att få unga nordmän att våga söka sig till arbetslivet och få erfarenhet även om det innebär lägre lön i starten.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Omtanke är min lycka».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Nästa resa går hem till Växjö i de Småländska skogarna nu till helgen för att hämta energi på landet hos familjen. Sen blir det helt klart en tur till Stockholm inom kort för att hämta inspiration till vår restaurant, V Bar og Bistro.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– God mat och något gott i glaset uppskattas alltid, jazzdans och att resa (helst till Frankrike om jag får välja…). Men så är jag självklart också en hotellnerd som gärna upplever hotell i alla dess former.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Det är en stor ära att ta emot priset som årets unge leder och jag delar det till 100% med team Vulkan och resten av Scandic som vågar satsa på oss unga och ge oss ansvar att växa med. Det är imponerande! Till slut, kom till Vulkan och besök oss snart. Det bubblar av aktivitet, känslor, upplevelser och intryck här. Varmt välkommen hem till oss på Scandic Vulkan!