Ukens navn: Kjetil Engum

Kjetil Engum, administrerende direktør, Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar

Kjetil Engum

Administrerende direktør

Rica Victoria Hotel og Rica Hotel Hamar, og nylig utnevnt som Årets Unge Hoteliér

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min arbeidsdag består av å motivere mine ansatte til å gjøre en enda bedre dag i dag enn de gjorde i går. Skal vi lykkes i krigen om hotellkunden, må vi ha et kontinuerlig fokus på forbedring. Ellers bruker jeg mye tid på møtevirksomhet og generelt kontorarbeid.

– En av ulempende ved å drive to hoteller, er at man må sitte dobbelt så mye på kontoret.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste er at jeg får være sammen med masse flotte mennesker, som hver dag leverer «Det Gode Vertskap», og som er stolt av arbeidsplassen sin. Jeg sier jo at jeg er verdens mest privilegerte menneske, som får lov til å gjøre hva jeg vil hver eneste dag. Jobben er en livsstil, og jeg bare elsker det.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har sett opp til mange mennesker gjennom min tid. Jeg er av den oppfatning at forbilder er ekstremt viktig for god progresjon i livet. Dersom jeg skal nevne én spesiell person, må det bli Ricas mangeårige konsernsjef, og nå styreformann, Ole-Jacob Wold. Han har virkelig vært en stor inspirasjon for meg. Et mer kunnskapsrikt og dedikert menneske skal man lete lenge etter.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har stor takhøyde og godt humør.

– Hvor lenge har du vært medlem av eller kjent HSMAI?

– Første gang jeg var i kontakt med dere, var i forbindelse med at jeg var ukas navn i 2005.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Det å gi annerkjennelse til personer og bedrifter som gjør en god jobb, og/eller har fokus på kvalitet, er strålende.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI burde starte opp?

– Jeg har et stort ønske om at dere skal engasjerer dere mer i ungdomsskolen og videregående skole.
Vi må alle stå sammen, for at rekruteringen til bransjen skal ta seg opp igjen!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Den tilbringes sammen med verdens beste kjæreste, som heter Pia. Hvor den tilbringes, er uinteressant, så lenge vi er sammen.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Differensiert arbeidsgiveravgift til distriktskommuner, og bedre offentlige sykehus til oss som ikke har økonomi til å bruke privat.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «The sky is the limit».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Tromsø til helgen, sammen med noen av mine direktørkolleger. Ulf Johansen, administrerende direktør ved Rica Ishavshotell står som sjefsarrangør, så jeg har store forventninger.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Nei, men det burde jeg hatt.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg vil takke alle mine herlige kolleger i Rica Hotels. Det er så deilig å være en del av en hotellkjede som har som hovedfokus å fokusere på hva en selv gjør bra, istedenfor å fokusere på hva andre gjør dårlig.

– Skryt av deg selv dersom ingen andre gjør det.