Grønne konferanser hos Thon

Hotelldirektør Trude Jacobsen, Thon Hotel Triaden, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og lørenskogordfører Åge Tovan under overrekkelsen av Grønne Konferanser-sertifiseringen. Foto fra Thon Hotels.

Thon Hotel Triaden er første Thon-hotell i osloregionen som kan tilby Grønne Konferanser, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Grønne Konferanser er en sertifisering fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, som stiller klare miljøkrav til konferansehotellet og bedriften som skal avholde konferansen. Sertifikatet ble overrakt hotelldirektør Trude Jacobsen av ordføreren i Lørenskog, Åge Tovan.

Overrekkelsen skjedde under det lokale rødgrønne Klima- og samferdselskonferansen på Thon Hotel Triaden 11. oktober, der også miljøvernminister Bård Vegar Solhjell deltok.

Hotelldirektøren selv har tro på konseptet:

– Vi er stolte over å være det første hotellet i Lørenskog og Akershus som har et slikt tilbud. Våre gjester har økt fokus på miljøvennlige reiser, og det føles naturlig å også kunne tilby et miljøvennlig konferanseprodukt. Vår beliggenhet er gunstig, med tanke på reiseavstander fra sentrum og gardermoenområdet. Ved å velge konferanser hos oss, kan gjestene få kort reisetid og mer ut av møtene. I tillegg har vi flotte turområder like ved hotellet, og man har også muligheter for sportslige aktiviteter innendørs, sier hun.

Strenge krav

Det stilles strenge krav for å kunne tilby Grønne Konferanser. Blant annet må hotellet være miljøfyrtårnsertifisert eller kunne dokumentere at det er i gang med slik sertifisering. Hotellet skal prioritere lokal mat og gjerne økologiske varer.

Når det gjelder transport, forplikter hotellet seg til å samarbeide med lokale kollektivselskaper, slik at det legges til rette for at deltagerne har mulighet for å velge den mest miljøvennlige transportformen. Det stilles strenge miljøkrav til alle hovedsamarbeidspartnere og leverandører til en Grønn Konferanse.

Thon Hotel Triaden er det andre hotellet i Thon Hotels som får slik sertifisering. Fra før er Thon Hotel Arendal sertifisert. Flere hoteller er i gang, og Thon Hotels forventer at seks av hotellene deres blir sertifisert for Grønne Konferanser i løpet av året.

Foto: Hotelldirektør Trude Jacobsen, Thon Hotel Triaden, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og lørenskogordfører Åge Tovan under overrekkelsen av Grønne Konferanser-sertifiseringen. Foto fra Thon Hotels.