Ukens navn: Arnt R. Mikalsen

Arnt R. Mikalsen. Fotograf: Morten Holt, Horeca

Arnt R. Mikalsen

Direktør

Vinger Hotell & Spa, Herregården Skansgården, Kongsvinger Festning Hotel & Konferanse

– Hva består din arbeidshverdag av?

– For tiden går det mye tid til å planlegge det nye hotellet på Kongsvinger festning. Bygningene er fra 1600- og 1700-tallet. Alt restaureres, så dette blir et spektakulært og helt unikt, fantastisk hotelltilbud, med nærhet til Oslo og Gardermoen. Parallelt med dette skal vi jo rekruttere de dyktigste medarbeiderne.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Kontakten med de dyktige medarbeiderne og våre mange hyggelige gjester. I tillegg får jeg brukt hele registret som leder. Hverdagen er utrolig innholdsrik – det strekker seg fra å legge til rette for at mine medarbeidere, som direktør, for i neste øyeblikk å være gårdeier, men begge deler handler om å utvikle seg.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har jo alltid sett opp til min far, og håper og tror dette føres videre til neste generasjon. Etter mange år på Sundvolden Hotel, lærte jeg utrolig mye av Arne B. Laeskogen, og fra Hotel Bristol er det Halvorsen i bankettavdelingen. Har tenkt mye på hva disse to ville gjort, når en del beslutninger skal tas.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har mange fine og hyggelige tradisjoner, og mange morsomme temafester. Men påskeegget må alle bare ha. Synes vi er flinke til å stå sammen, og er hele tiden åpne og mottagelige for nye utfordringer.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Er litt usikker, men tror det er fra 1990.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Å være medlem i HSMAI handler om å holde seg orientert i reiselivet. Jeg prøver også å være aktivt med på Møtebørsen.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI burde starte opp?

– Bidra til mer fokus på reiselivet overfor politikere. Synliggjøre de sosialøkonomiske bidragene som reiselivet gir. På denne måten vil reiselivet få enda bedre anerkjennelse i media og politisk forståelse.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Er jo veldig glad i å være ute i naturen, og sover mye der hele året rundt. Hvis jeg i tillegg kan være sammen med dem jeg er glad i, kan jeg ikke ha det bedre.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Hadde nok trolig prioritert helse, oppvekst og samferdsel!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Her har jeg allerede startet – har fått et kapittel i en bok som er skrevet med tittelen «Arnt går for Gull». Dette var jeg ikke klar over på forhånd, men morsomt var det.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Er inne i en meget travel tid, og har derfor ikke planlagt noe reisemål neste halvår, men det blir sikkert en tur til skogs eller ad hoc.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Er utrolig glad i å løpe i skogen. I tillegg bruker jeg naturen og fiskestangen ganske mye.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Søker jo etter de dyktigste medarbeiderne til Kongsvinger Festning Hotel & Konferanse, og ønsker alle velkommen til å ta kontakt.

Foto: Arnt R. Mikalsen. Fotograf: Morten Holt, Horeca

Aktuelle lenker