Vekstskaper-pris til Martin F. Jørgensen

Martin Jørgensen, adm. dir. i Net Trans og styreleder i HSMAI Chapter Norway

Martin Firing Jørgensen i Net Trans Services AS i Tønsberg, og styreleder i HSMAI Chapter Norway, er kåret til region Sørs fremste vekstskaper 2012. Han går nå til den nasjonale finalen i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year, heter det i en pressemelding fra Ernst & Young.

Alt om Ernst & Young Entrepreneur Of The Year finner du her.

Til finalen får Jørgensen følge av Sigbjørn og Vegar Gjerden fra selskapet Gjerden Fjellsikring AS i Svarstad, og av Oddvar Steinsholt fra selskapet PeWe Entreprenør AS i Porsgrunn.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (EOY) er verdens største vekstskaperprogram. I Norge arrangeres EOY i 2012 for ellevte år på rad.

Martin Firing Jørgensen i Net Trans Services AS er, i konkurranse med vekstskapere fra syv andre selskaper i den regionale finalen for region Sør (Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder), kåret til regionens fremste vekstskaper 2012. Han går nå videre til den nasjonale finalen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo 27. november. Der kåres årets vekstskaper i Norge 2012.

Martin Firing Jørgensen er hovedeier og daglig leder i Net Trans Services AS, som har eksistert i sin nåværende form siden 2001. Selskapet har utviklet rutiner og en programvare som muliggjør en effektiv innkreving, utbetaling og avstemming av hotellkommisjoner som reisebyråer har utestående mot hoteller. Net Trans Services AS er svært internasjonale, og har etablert salgskontorer i 14 land i Europa, Asia og Oceania. I 2011 oppnådde Net Trans Services AS en omsetning på 48 millioner kroner, en økning på 16 prosent siden 2010. I tillegg bekler Martin F. Jørgensen rollen som styreleder i HSMAI Chapter Norway.

Om Jørgensen uttaler juryen:

Vekstskaperen har lang erfaring fra ulike selskaper i bransjen. I sin nåværende posisjon har han stått i spissen for utviklingen av en unik programvareløsning. Løsningen bidrar til betydelig økte kommisjonsinntekter og redusert kapitalbinding for virksomhetens kunder. Viktige årsaker til bedriftens suksess er tett samarbeid med kundene og god tilpasningsdyktighet til markedet. Selskapet har bygget strategiske allianser internasjonalt og er i dag godt etablert i Europa, Asia og Oceania.

Juryen mener at Martin F. Jørgensen i Net Trans Services AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012, region Sør.

Til den nasjonale finalen får Jørgensen følge av Sigbjørn og Vegar Gjerden fra selskapet Gjerden Fjellsikring AS i Svarstad, og av Oddvar Steinsholt fra selskapet PeWe Entreprenør AS i Porsgrunn.

Gjerden Fjellsikring AS ble stiftet av far og sønn Sigbjørn og Vegar så sent som i 2009, men de har allerede oppnådd stor suksess på den korte tiden. Selskapet driver innen ras-, tunnel- og fjellsikring. Lang erfaring fra tidligere innen bransjen, klimaendringer og en stor satsing fra det offentlige har vært viktige grunnlag for virksomheten. I 2011 oppnådde Gjerden Fjellsikring AS en omsetning på 93 millioner kroner, en økning på 73 prosent siden 2010.

PeWe Entreprenør AS ble etablert i 1970, og er en av virksomhetene som har drevet lengst med riving som hovedsatsningsområde i Norge. Selskapet utfører meget kompliserte miljøtekniske og rivingstekniske arbeider, og de siste årene har PeWe Entreprenør AS utført noen av de største og mest kompliserte riveentreprisene i landet, blant annet oppryddingen av Regjeringskvartalet etter terrorangrepet 22. juli. PeWe Entreprenør AS omsatte i 2011 for 126 millioner kroner, en økning på 29% siden 2010. Oddvar Steinsholt kjøpte seg inn i selskapet i 1999 og eier i dag 40 prosent.

I tillegg til de nasjonale finalistene var følgende kandidater nominert til regionsfinalen:

Sigurd Joakim Juvik i Baze Technology (Porsgrunn), Andreas Finsrud i Butikkpartner (Skien), Øyvind Thorsen i Ecoonline (Tønsberg), Robert Wasler i Guard Systems Engineering (Porsgrunn), Gustav Martinsen i Vitalkost (Barkåker).

Totalt 18 nasjonale finalister kåres på seks regionskåringer rundt om i landet i løpet av oktober. En uavhengig jury velger deretter ut ni av de 18 til å kjempe om å bli Norges beste vekstskaper innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo tirsdag 27. november.  En av disse vil i tillegg bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012 og blir også Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2013.

Fakta om Ernst & Young Entrepreneur Of The Year

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year arrangeres i mer enn 50 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt ellevte år i Norge og blir arrangert for 27. gang internasjonalt.

De sterkeste norske kandidatene blir invitert til regionale kåringer i slutten av oktober før Norges beste
vekstskaper for 2012 kåres i Oslo tirsdag 27. november.

I 2011 vant colonialmajor Odd Reitan i Reitangruppen, og årene før Petter Stordalen i Choice og Bjørn Kjos i Norwegian.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year fokuserer på enkeltpersoner i vekstselskapene. For å bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, gode økonomiske resultater, vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser, internasjonale mål, evne til å tenke nytt samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre er det et krav at vedkommende må ha eierinteresser samt inneha en ledende stilling i vekstselskapet.

Juryen for 2012

Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryleder)
Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge
Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity
Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice
Harald Tyrdal, tidl. konsernsjef i Optimera Gruppen
Åse Aulie Michelet, adm.dir. i Teres Medical Group
Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle og vinner Entrepreneur Of The Year 2009
Linda Bernander Silseth, adm. dir. Flytoget

Foto: Martin Jørgensen, adm. dir. i Net Trans og styreleder i HSMAI Chapter Norway