Kvitfjell Holding solgt

Foto: Petter A. Stordalen, eier og styreformann i Choice Hotels Scandinavia. Fotogtraf: Kjetil Ree/Wikipedia

Alpinco AS fortsetter satsingen på norske skidestinasjoner. Nå har selskapet inngått avtale om kjøp av Kvitfjell Holding, skriver Alpinco i en pressemelding.

– Vi skal utvikle toppmoderne og profesjonelt drevne skianlegg, med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Vårt mål er å gjøre Norge til et mer attraktivt reisemål, for både norske og utenlandske ski- og fjellturister, sier Petter A. Stordalen (bildet), deleier i PASAB Eiendomsutvikling, som sammen med Investinor og DNB står bak selskapet Alpinco.

Alpinco AS ble etablert i desember 2011, og satser på sentrale skidestinasjoner, med kuldepotensial om vinteren og mulighet for helårsdrift utenom skisesong. Selskapet eier fra før Hafjell Alpinsenter. Med kjøpet av Kvitfjell Holding, skapes Norges største skidestinasjon, målt i løypekilometer og heiskapasitet.

– Det er store muligheter i å ha to store skidestinasjoner beliggende kun 20 minutter fra hverandre. Vi skal investere i oppgradering av anlegg, men vi skal også se på muligheter for flere og bedre synergier mellom Kvitfjell og Hafjell, sier Anders Buchardt, deleier i PASAB Eiendomsutvikling.

I dag er Kvitfjell nasjonalanlegg for alpint, mens Hafjell er riksanlegg. Samlet har de to destinasjonene 440.000 skidøgn, og blant annet 71 km skiløype og 28 skiheiser. Selskapet vil fremover jobbe målrettet, for å øke salget til utenlandske skiturister, og å tiltrekke seg flere store skiarrangementer til destinasjonen Kvitfjell–Hafjell.

– Dette er blant de ypperste skianlegg i Norge, og er bygget for store mesterskap. Det er naturlig at fremtidige nasjonale og internasjonale alpine mesterskap arrangeres her, sier Styreformann i Alpinco, Jahn Petter Dahlum.

– Det Nordeuropeiske alpinturist-markedet er enormt, så dette dreier seg om å ha ett godt produkt og fokus på salg. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgavene , sier Marius Flaaten, daglig leder i Alpinco AS.

Hafjell

Hafjell ligger rett nord for Lillehammer, med lett adkomst fra E6 og gratis parkering. Hafjell er et alpinanlegg med stor bredde – bokstavelig talt – med bratte OL løyper på sørsiden og slakkere bakker på nordsiden og på fjellet. Løypene i Hafjell ligger solvendt og i le for vær og vind. Ta Gondolen til topps og nyt Nordens beste familieområde. Her står flere nye bakker og andre nyheter i kø uansett alder, ferdighetsnivå og utstyr. De beste skiopplevelsene stråler ut i alle himmelretninger fra ett felles utgangspunkt – Mosetertoppen! Foruten noen av landets beste alpinløyper og råeste parktilbud satser Hafjell også på langrenn. Anlegget ligger i Norges suverent største preparerte langrenns løypenett og i år utvider vi lysløypen til 6 km vakkert integrert i eksisterende og kommende hytteområder.

Kvitfjell

Snøsikre Kvitfjell i Gudbrandsdalen, ligger 45 minutter nord for Lillehammer. Hoteller, hytter, leiligheter, serveringssteder, skiutleier og alpinbakker ?nner du på begge sider av fjellet. Kvitfjell er skientusiastenes paradis, uansett nivå og ferdigheter. Fred og ro, nypreppa løyper i massevis, der du kan rendyrke skikjøringen uten køer og over?od av andre turister. Vi har snø fra tidlig i november til sent i april. Totalt 29 km med alpinbakker over 854 høydemetre, og alt fra uskyldige grønne bakker til en utforløype av olympisk format. Snø og alpinbakker i alle fasonger, og for alle slags ferdigheter.

Foto: Foto: Petter A. Stordalen, eier og styreformann i Choice Hotels Scandinavia. Fotogtraf: Kjetil Ree/Wikipedia