Årets reiselivs-enere

Per-Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge

Årets reiselivs-enere er kåret. XXLofoten, Høyt og Lavt aktivitetspark og Skistar Norge AS leverer norske reiselivsprodukter i toppsjiktet, og kjemper nå om å bli årets reiselivsbedrift, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Hvert år kårer Innovasjon Norge årets reiselivsbedrift. Reiselivsprisen går til den bedriften som har introdusert en ny og innovativ reiselivsopplevelse, eller videreutviklet en eksisterende. Opplevelsen skal ha en positiv innvirkning på Norge som reisemål.

– Vi har tre svært spennende kandidater i år, som alle leverer vellykkede reiselivsprodukter. Disse går foran som et godt eksempel på bedrifter som leverer gode produkter i alle ledd, og som har klart å skape helhetlige og innovative opplevelser, som det er etterspørsel for på markedet, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin (bildet) om årets nominerte.

– Vi håper reiselivsprisen vil inspirere til bedre innovasjon i reiselivet, sier Tuftin. Reiselivsprisen blir delt ut på Nobels Fredssenter den 27. november, hvor reiselivsnæringen samles til en festkveld.

– Vi har hatt rekordmange søkere i år, og konkurransen har vært hard. Men disse tre bedriftene skilte seg ut, forteller reiselivssjefen.

Høyt og lavt aktivitetspark AS

Høyt og Lavt aktivitetspark i Vestfold tilbyr Skandinavias største klatrepark, med klatrevegger, buldring, slak line i naturskjønne omgivelser.

Aktivitetsparken tilbyr aktiviteter for liten og stor, med sine over 160 apparater i trær og i forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Parken tilbyr også Norges lengste zip-line. Alle aktivitetene er tilrettelagt på en bærekraftig måte, slik at de ikke ødelegger eller forringer omgivelsene.

XXLofoten AS

XXLofoten er totalleverandør på forretnings- og arrangementsturisme i Lofoten, og har utviklet en lønnsom bedrift ved å være en profesjonell opplevelsesleverandør. Bedriften organiserer små og store events, kongresser og konferanser, opplevelser og nesten alle former for utendørsaktiviteter i Lofoten.

Skistar Norge AS

Skistar Norge AS har, gjennom sine skiferieopplevelser, sørget for at Trysil og Hemsedal er sterke, internasjonale alpindestinasjoner. Skistar Norge tilbyr en rekke gode pakkeløsninger, for kunder som ønsker en godt tilrettelagt skiferie. Alle aktivitetene er tilgjengelige gjennom et koordinert bookingsystem på nett. Skistar Norge AS er med på å bygge Norge som et alternativ for internasjonale gjester, som søker en vellykket og bekymringsfri skiferie.

Reiselivsprisen 2012

Innovasjon Norge står bak prisen som skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. I tillegg til selve prisen, kjemper de nominerte bedriftene også om 250.000 kroner. Dette er sjette gang reiselivsprisen blir delt ut.

Tidligere vinnere

2011: Høve Støtt, Buskerud
2010: Juvet Landskapshotell, Møre og Romsdal
2009: Sorrisniva AS, Finnmark
2008: Hemsedal turistkontor, Buskerud
2007: Stiftinga Ekstremsportveko, Hordaland

Foto: Per-Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge. Fotograf: Siv-Elin Nærø