Hedres for livslang innsats

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

Rezidors President & CEO, Kurt Ritter, er blitt hedret med prisen Lifetime Achievement Award, for sin lange karriere innen hotellbransjen, forteller Carlson Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

Kurt Ritter mottok prisen på galla-arrangementet European Hospitality Awards 2012 i London. Han fikk prisen for sin lange karriere og ekstraordinære innsats i hotellbransjen. Ritter ble utnevnt til Rezidors President & CEO i 1989, og er trolig den som har sittet lengst på toppen i hele bransjen. Med Ritter som toppsjef, er Rezidor blitt en av verdens raskest voksende hotellkjeder, og en del av Carlson Rezidor Hotel Group. Rezidors nåværende portefølje favner over mer enn 430 hoteller, med 95.000 rom, i 70 land i Europa, Midtøsten og Afrika.

– Den utrolige suksessen til Rezidor er uatskillelig knyttet til Kurt Ritter. Det er vanskelig å tenke seg noen andre i bransjen, som har viet så mye av sin tid og sitt liv til hotellbransjen, sier juryen i sin begrunnelse.

Avtroppende sjef

I september i år kunngjorde Ritter at han kommer til å gå av som toppsjef etter nyttår, men han vil fortsette som strategisk rådgiver for Carlson Hotel Group. Wolfgang M. Neumann overtar stillingen etter Ritter.

– Jeg er veldig takknemlig og ydmyk over å motta Lifetime Achievement Award. Uten min familie og mitt team hadde ikke min fremgang vært mulig. Jeg vil gjerne takke min familie og alle mine gode kolleger i Rezidor, som har gjort meg til den mann og leder jeg er i dag, sa Kurt Ritter.

Mange priser

Den årlige European Hospitality Award 2012, som ble arrangert av Arena-International og Hotel Management International, gikk av stabelen på ærverdige The Landmark Hotel, hvor Europas beste hoteller og hotell-ledelse ble feiret. Juryen, som bestemte vinnerne i 13 ulike kategorier, besto av Ted Teng, CEO for Leading Hotels of the World, Harry Handelsman, CEO for Manhattan Loft Corporation, Claus Sendlinger, CEO & President for Design Hotels, Peter Bierwirth, President for European Hotel Managers Association, Masha Polshinskaya, Senior Project Manager for Cleverdis/The Hotel Innovations og Michelinstjerne-kokk Heinz Beck.

Spennende karriere

Sveitsiske Kurt Ritter vokste opp på foreldrenes hotell i Interlaken, og fikk utdannelsen sin ved den berømte skolen École de Hôtelière i Lausanne. Etter at han tilbragte tid ved Hotel Bellevue Palace i Bern, og på Ramada International Hotels i Belgia, Frankrike, Tyskland, og Sverige, kom han til Rezidor i 1976. Han var General Manager i Sverige og Kuwait, Vice President for Midtøsten og Asia, med base i Singapore, og senere ble han President & CEO, med base i Oslo og Brussel.

Viktige milepæler i hans karriere har vært franchise-avtalen med Carlson Hotels Worldwide, for å etablere Radisson SAS i 1994, og avtalen med Carlson i 2002, om å utvikle merkevarene Country Inn & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I 2005 signerte Ritter den verdensomspennende lisensavtalen med Missoni, om å utvikle og betjene luksusmerket Hotel Missoni, og i 2006 var han ansvarlig for introduksjonen av Rezidor på børsen i Stockholm. I 2012 gjenlanserte han Carlson Rezidor Hotel Group, og signerte en strategisk allianseavtale med Regent Hotels & Resorts.

Kurt Ritter er beundret og prisbelønnet i hotellbransjen, for sin karisma, gjestfrihet og løsningsorienterte tilnærming til problemstillinger. Han har tidligere vunnet priser som Corporate Hotelier of the World 2002, International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award 2004, og MKG Lifetime Achievement Award 2008. Ritter er også æresdoktor ved Johnson & Wales University i Providence, USA og ved Oxford Brookes University i England.

Se film av prisutdelingen til Kurt Ritter her.

Foto: Foto: Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)