XXLofoten årets reiselivsbedrift

Årets reiselivsbedrift, XXLofoten, mottar Reiselivsprisen av H.M. Dronningen. Foto fra Innovasjon Norge

XXLofoten AS vant tirsdag kveld den prestisjefylte Reiselivsprisen, og blir med dette årets reiselivsbedrift, foran de sterke konkurrentene Høyt og Lavt aktivitetspark AS og Skistar Norge AS.

– Prisen i år går til den verdige vinneren XXLofoten AS, som har vist at det er mulig å utvikle en lønnsom bedrift ved å være en profesjonell opplevelsesleverandør, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge Per-Arne Tuftin.

– XXLofoten er en inspirasjonskilde for sine omgivelser, og har bidratt sterkt til å utvikle Lofotens posisjon som opplevelsesbasert reisemål gjennom hele året. Selskapet har nå også skapt seg en lønnsom plattform, som gjør det mulig å utvikle nye konsepter, i samarbeid med eksterne aktører, sier Tuftin.

Reiselivsprisen deles ut av Innovasjon Norge, og er på 250.000 kroner. Tidligere vinnere av prisen er blant annet Høve Støtt og Juvet landskapshotell.

– Vi ønsker at prisen skal stimulere til innovasjon i reiselivsnæringen, det er noe vi trenger mer av, påpeker Tuftin.

En XL opplevelse

XXLofoten er totalleverandør på forretnings- og arrangementsturisme i Lofoten, og har utviklet en lønnsom bedrift, ved å være en profesjonell opplevelsesleverandør. Bedriften organiserer små og store naturbaserte events, kongresser og konferanser, opplevelser og nesten alle former for utendørsaktiviteter i Lofoten.

Bedriften vektlegger bærekraftige konsepter og meningsfylte opplevelser, håndtert av et kompetent «hands on» vertskap og en 100 prosent kvalitetssikret og profesjonell gjennomføring.

– Bedriften har vist at det er mulig å utvikle en lønnsom bedrift, ved å være en profesjonell opplevelsesleverandør. Her har vi opplevelsesøkonomi i praksis, utviklet gjennom kunnskap, samarbeid, kreativitet og innovativ tenkning, sier Per-Arne Tuftin.

Om Reiselivsprisen

  • Innovasjon Norge står bak prisen som skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen
  • Prisen går til den bedriften som har introdusert en ny og innovativ reiselivsopplevelse eller videreutviklet en eksisterende
  • I tillegg til selve prisen, kjemper de nominerte bedriftene også om 250.000 kroner
  • Dette er sjette gangen reiselivsprisen blir delt ut

Tidligere vinnere av Reiselivsprisen

2011: Høve Støtt, Buskerud
2010: Juvet Landskapshotell, Møre og Romsdal
2009: Sorrisniva AS, Finnmark
2008: Hemsedal turistkontor, Buskerud
2007: Stiftinga Ekstremsportveko, Hordaland

Foto: Årets reiselivsbedrift, XXLofoten, mottar Reiselivsprisen av H.M. Dronningen. Foto fra Innovasjon Norge