Kommunikasjonspris til OSL

Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn fikk denne uken prisen Årets nyhetsrom for offentlige virksomheter og organisjoner fra Mynewsdesk, forteller lufthavnen i en pressemelding.

For tredje året på rad kåret Mynewsdesk årets nyhetsrom i Norge. Oslo Lufthavn var nominert i kategorien offentlige virksomheter og organisasjoner, sammen med blant andre Nasjonalmuseet, Redningsselskapet, Plan Norge og FN-sambandet.

Med denne konkurransen ønsker Mynewsdesk å belønne kommunikatører, bedrifter og organisasjoner, som ved hjelp av sine digitale nyhetsrom briljerer med sitt digitale PR-arbeid.

Suksess for Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn tok i bruk sitt nye digitale nyhetsrom i august, og overraskelsen og gleden var stor da beskjeden om prisen kom.

– En veldig hyggelig anerkjennelse fra fagmiljøet, og et signal om at vi jobber proaktivt og riktig, slik at pressen skal få et hyggelig møte med oss, sier pressesjef Vegar Gystad.

I juryen for kåringen finner vi Magnus Eidem (Dagens næringsliv), Henny Wang (Mynewsdesk), Elise Frigstad (Kommunikasjonsforeningen), Terje Gulbrandsen (PR-operatørene) og Martin Hornburg (Mynewsdesk). De har med kritiske øyne evaluert Oslo Lufthavns innhold og utnyttelse av sitt nyhetsrom.

– Det har vært viktig å være kritisk til nyhetsverdien i innholdet som publiseres, og hvordan dette legges frem, sier Magnus Eidem, journalist i Dagens Næringsliv og jurymedlem.

Han mener også at her kan norske bedrifter og organisasjoner generelt blir bedre på å analysere hva som kan være interessant for pressen.

I år har juryen spesielt lagt vekt på de nominertes evne til å berike sine nyheter med multimedieinnhold, som høyoppløselige bilder og videoer. Besøker man nyhetsrommene til vinnerne, vil man se at dette er alle vinnerne gode på.

– Vi ønsker å takke alle nominerte med innsatsen og det sterke engasjementet bedriftene og organisasjonene har rundt sine nyhetsrom. Det er virkelig inspirerende å se deres evne til å skape godt nyhetsmateriell, avslutter Henny Wang.

Foto: Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn