Bli bedre kjent med: Anca Maria Yttri

Anca Maria Yttri, leder for Kurs- og kompetanseenheten, Klinikk for psykisk helse og rusbehandling, Sykehuset i Vestfold HF.

Anca Maria Yttri

Leder for Kurs- og kompetanseenheten

Klinikk for psykisk helse og rusbehandling, Sykehuset i Vestfold HF

– Hva består din arbeidshverdag av?

– For tiden er jeg ansatt som leder for en Kurs- og kompetanseenhet, der jeg blant annet har ansvar for opplæring, fagutvikling og veiledningsvirksomhet, samt for organisering og oppfølging av prosjekter i enhetens regi.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jobben min gir meg muligheten til å pleie en brennende interesse for kompetanseheving som fagområde, ved at jeg får bidra til å skape læring og trivsel for deltakerne på våre kurs, konferanser og utdanningsløp. Jeg har også prioritert å skape nære relasjoner til våre samarbeidspartnere, noe som kommer enheten til gode, ved at vi får gode tilbud og god oppfølging, når vi arrangerer våre opplæringstiltak.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har hyggelige lunsjer – alltid med marsipankake når vi feirer jul, når kolleger fyller år, eller ved andre jubileer.

– Hva synes du er det beste ved MØTEBØRSEN?

– Jeg har hatt stort utbytte av Møtebørsen, der jeg har fått informasjon om det som er nytt i bransjen, blitt kjent med representanter for de hotellene jeg er interessert i, og det har også vært gode tilbud å ta med seg tilbake til kontoret.

– Hvor arrangerer dere neste møte eller konferanse, og hvorfor?

– De første to konferansene vi skal arrangere denne våren, vil skje i Vestfold, den ene på Farris Bad i Larvik, og den andre på Klubben i Tønsberg. Disse to hotellene har forskjellige tilbud, og passer til grupper med forskjellige behov.

– Har du noen gode tips du vil dele med leserne, for å skape et vellykket arrangement?

– Det er først og fremst viktig å tenke over hva som er formålet med arrangementet, og hvem som er målgruppen, og så fort som mulig bestemme dato, tidspunkt og varighet. Utarbeid et detaljert budsjett, og bestill tidlig riktige lokaler til arrangementet. Hva slags lokaler er best egnet for din målgruppe? Bør de være universelt utformet, tilgjengelige og med god plass til rullestoler? Henvend deg til flere tilbydere, så du kan velge det beste tilbudet for ditt arrangement. Opprett så fort som mulig kontakten med valgt sted, og ta deg tid til besøk og samtale med både salgs- og kursansvarlig. Vær nøye med bestillingen, tenk over alle detaljer, og videreformidle eventuelle forandringer i planen så fort disse oppstår. Informer media i god tid før arrangementet, via for eksempel pressemelding, mail, sosiale medier eller ved direkte kontakt. Vel i gang med arrangementet, ha godt med pauser, og involver deltakerne i både det faglige og det sosiale programmet. Evaluer og lær, både av de gode og de mindre gode erfaringene. Lykke til!

– Har du noen spesielle hobbyer eller interesser?

– Jeg elsker å reise, og i år har jeg for første gang besøkt Sør-Afrika, og blitt veldig imponert over både folket og naturen der, noe som har gitt mersmak, slik at jeg nå planlegger en ny tur til våren. Nå på vinteren liker jeg godt å gå på skøyter, og synes det er utrolig morsomt å ta med barna i helgene, og kose oss med varm kakao.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg er engasjert i organisasjonen Voksne for Barn, og er opptatt av synliggjøring av barn og unges interesser, og at barn og unges psykiske helse ivaretas. Som frivillig kan alle være med, og bidra til at barn og unge i Norge skal få en omsorgsfull oppvekst, preget av trygghet og trivsel, noe som kanskje er spesielt aktuelt i disse førjulstider.