Bli bedre kjent med: Hilde Albech

Hilde Albech, seniorkonsulent, Norges forskningsråd.

Hilde Albech

Seniorkonsulent

Norges forskningsråd

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Når det gjelder møter, går det i planlegging og gjennomføring. Interne ukentlige, og seminar/konferanse noen ganger i året. Ellers er det søknadsbehandling og oppfølging av forskerprosjekter. Enkelt sagt fordeler Forskningsrådet midler fra departementene ut til forskere og forskermiljøer i Norge. Det er mange søknader og mye arbeid for å finne de beste.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Trivelig miljø i min avdeling og de to gruppene jeg jobber i. Ingen dag er lik, mange ting på én gang gjør at jeg trives. Jeg har kontakt med mange mennesker, både internt og eksternt, rundt omkring i både inn- og utland.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Forskningsrådet er en arbeidsplass på cirka 400. Vi har felles sommerfest og julebord. Min avdeling er også flinke til sosialt samvær som en slags tradisjon, og egen sommeravslutning. Der feirer vi også dem som runder år, og markerer ansatte i ti år, og så videre.

– Hva synes du er det beste ved MØTEBØRSEN?

– Møtebørsen gir meg mulighet for å bli kjent med nye steder og hoteller. Hver gang jeg skal bestille hotell, «lener» jeg meg på møtene, for å finne rett sted i den enkelte møte- og konferansesettingen. De store konferansene er oftest i en universitetsby i Norge. Avdelingsseminar er ofte på mindre steder.

– Hvor arrangerer dere neste møte eller konferanse, og hvorfor?

– Min første konferanse er 7. februar 2013, og det er på Hotell Opera. Det er veldig sentralt, for det kommer folk fra hele landet og med toget fra Gardermoen. Dette sparer tid for de reisende.

– Har du noen gode tips du vil dele med leserne, for å skape et vellykket arrangement?

– God planlegging. Forberede alle som skal tale, legge inn gode pauser og tid for å finne møterom ved gruppearbeid. Og veldig viktig med god mat. Forskningsrådet skal være en møteplass, og det er viktig at folk får tid til å snakke sammen. Lister over deltagere og navnelapper, slik at folk finner hverandre, er også viktig. Som møtearrangør lager jeg egen kjøreplan, hvor alle detaljer er klart og gjennomtenkt på forhånd. Hvem som er allergikere, lyd og lysteknikk, gaver til foredragsholdere, passe på at alle er på plass, eventuelt møte folk som kommer i løpet av dagen – slik at de blir godt mottatt.

– Har du noen spesielle hobbyer eller interesser?

– Min mann og jeg har tre engelske settere og én beagle. Nesten alt av fritid og ferier går til disse, både trening og jakt. Er veldig glad i naturen, og bruker den hele året, sommer som vinter. Glad i å plukke sopp og bær på høsten. Ellers er håndarbeid alltid med, enten jeg syr eller strikker. Noen prosjekter må jeg alltid ha.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg er en person som liker at ting skjer. Trives med endringer og utfordringer. Skiller på jobb og fritid, og tror at det er viktig i vår travle hverdag. Å dele hverdagen opp, tror jeg forebygger at man blir utbrent og lei. Jeg tror at altfor mange mennesker blander jobb og fritid, slik at man «hviler» mellom oppgavene.