Byggestart for Project Sunshine

RCCL er i gang med byggingen av Project Sunshine-skipene. Foto fra RCCL

RCCL kunngjorde nylig at byggingen av selskapets nye generasjon cruiseskip, Project Sunshine, er startet, skriver rederiet i en pressemelding.

– Disse skipene representerer et kvantesprang innen cruisetilbud, sier markedssjef Ellen Stebekk.

Den offisielle byggestarten for de to skipene som til nå har vært kjent under navnet Project Sunshine, fant sted på Meyer-verftet i Tyskland, hvor skipene skal bygges. Samtidig kunngjorde RCCL navnene på de to skipene. Første skip ut er Quantum of the Seas, og skal være ferdig høsten 2014. Søsterskipet, Anthem of the Seas, vil bli være klart våren 2015. Begge skipene vil inngå i Quantum-klassen, og RCCL selv karakteriserer skipene som et kvantesprang innen skipsdesing innovasjon.

– Vi er svært glade for å kunne feire byggestarten for Project Sunshine. Etter tre år med planlegging og designutvikling, er dette første steg i byggingen av skipet. Vi ser frem til å følge utviklingen av de nye skipene. Vi ønsker å være først ute med å lansere nye tilbud, som man ellers bare er vant til på landjorda. Historisk har selskapet vært først ute med mange nyskapninger om bord, som for eksempel klatrevegg, skøytebane, zip-line, surfesimulatorer, og til og med en tropisk park, med åpen himmel og over 12.000 planter. Disse skipene skal gi den samme wow-effekten, sier Stebekk.

Foto: RCCL er i gang med byggingen av Project Sunshine-skipene. Foto fra RCCL