Gjenåpning av Palmen

Palmen på Grand Hotel i Oslo. Foto fra Rica Hotels

Med ny meny, utvidede åpningstider og interiørdesign ved Anemone Wille Våge, åpner i dag Palmen på Grand Hotel dørene. Byens «hemmelige oase» inviterer gjestene til Palmen à la 2013, 100 år etter at de åpnet dørene for første gang, heter det i en pressemelding fra Rica Hotels.

– Hos Palmen kan gjestene møtes til en lett lunsj, dele en bedre middag, eller ta et avbrekk fra shoppingen, med en kaffe. Med servering også på kveldstid, blir det summende stemning, både dag og kveld, sier salg- og markedsdirektør, Kari Hasselknippe.

Palmen Restaurant åpnet for første gang i 1913, og feirer 100 år i år. Det markeres med redesignede lokaler og ny meny. Sharing er en sentral del av restaurantopplevelsen.

– Det er en økende trend at mange ønsker å dele matopplevelser, og smake mer fra en meny. Vi gir Palmens lunsj- og middagsgjester muligheten til å dele flere av våre retter, forteller Hasselknippe.

Kjøkkensjef Jørn Odden forteller at Palmen har et internasjonalt kjøkken, hvor de engasjerte kokkene leker seg frem til spennende smaksopplevelser.

– Vi tilbyr et internasjonalt fusion-kjøkken, og serverer blant annet Crispy Duck-salat og ravioli, i tillegg til våre signaturretter, som cæsarsalat og høye smørbrød. Vi håper vår smaksrike Dagens suppe blir en hit, sier kjøkkensjef Jørn Odden, tidligere Sous Chef på syvstjerners hotellet Burj Al Arab i Dubai.

Frekk eleganse

Palmen er kjent som en arkitektonisk perle i hjertet av Grand Hotel, med sin karakteristiske glasskuppel, som slipper lyset inn. Restauranten er tredelt, med plass til 74 gjester i hovedlokalet.

Norges mest anerkjente interiørarkitekt, Anemone Wille Våge, har gitt restauranten et nytt utseende, i glamorøs, klassisistisk stil.

– Nå møtes det ærverdige og det moderne i frekk eleganse, og endelig kan Palmen nytes på kveldstid også, forteller prosjektleder, Jan Erik Rivelsrud.

Palmen Restaurant var opprinnelig en åpen hotellhave, med springvann, kalt Palmehaven. Her kunne gjestene nyte matopplevelsene på en skyggefull veranda, slik Ibsen pleide å gjøre i sommerhalvåret. I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener.

Wall of Fame

En mer tilbaketrukket del av restauranten byr på diskret luksus, hvor lokalet er kledd i lune lillatoner, for å gi gjestene en rolig og avslappet atmosfære. Der finnes nå en Wall of Fame.

– Kjente personligheter, popartister og filmskuespillere, som tidligere har besøkt Palmen, er avbildet på denne veggen. Deres sitater fra gjesteboken forteller Palmens fasjonable historie, sier Hasselknippe.

Åpningstider

Mandag-fredag: kl. 11.00-22.00 (lunsj 11.00-16.00, middag 16.00-22.00)
Lørdag: Kl. 12.00-22.00
Søndag: kl. 13.00-21.00

Foto: Palmen på Grand Hotel i Oslo. Foto fra Rica Hotels