Fredrikke Næss ny Grand-sjef

Fredrikke Næss, administrerende direktør ved Grand Hotel i Oslo. Foto fra Rica Hotels

Fredrikke Næss er ansatt som ny administrerende direktør ved Norges kanskje mest prestisjefylte hotell, ærverdige Grand Hotel i Oslo, heter det i en pressemelding fra Rica Hotels.

Næss har en lang og variert bakgrunn fra hotellbransjen, noe hun er helt sikker på vil komme godt med når hun tiltrer sin nye stilling i mai.

– Å overta som hotelldirektør på selveste Grand Hotel, er en oppgave jeg gleder meg stort til, men som jeg også går inn i med en stor porsjon ydmykhet, sier Næss. Det finnes tross alt bare ett virkelig Grand Hotel i Norge.

Overtar Norges fremste hotell

Næss overtar stafettpinnen etter Svein-Petter Haslerud, som med stø hånd har ledet hotellet siden 1994.

– Svein-Petter Haslerud har gjort en fantastisk jobb, både for Grand Hotel og Rica Hotels, sier konsernsjef i Rica Hotels, Fredrik Utheim. Å lede et hotell av en slik størrelse, kvalitet og posisjon, krever svært mye av en leder. Vi er derfor svært tilfredse med å få en av Norges dyktigste ledere innen vårt fag på laget, nå som Haslerud har valgt å trekke seg tilbake.

Celebre gjester

Grand Hotel huser hvert år en rekke statsledere og celebriteter, noe som setter alle av hotellets medarbeidere på spesielle prøver, hotelldirektøren ikke unntatt. Et eksempel på dette, er i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris i desember hvert år, der verdens øyne i to dager er rettet mot Oslo og Grand Hotel.

– Jeg er opptatt av at Grand Hotel fortsatt skal være det fremste hotellet i Norge, sier Næss. Å lede teamet på hotellet, blir en spennende reise. Jeg ser frem til å bringe videre det utmerkede arbeidet som er lagt ned gjennom mange års arbeid med å tilby førsteklasses service og kvalitetsprodukter til nobelprisvinnere og alle andre gjester.

Erfaren

43-åringen fra Akershus er i dag Area HR Director i Norden for Rezidor Hotel Group. Siden mai 2012 har hun også hatt ansvaret for driften av seks Park Inn hoteller i Norden, og Næss har tidligere vært administrerende direktør ved Clarion Hotel Royal Christiania og Hotel Manager ved Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo. Hun har også vært hotelldirektør ved Radisson SAS Hotel i Bodø og Thon Hotel Cecil i Oslo, i tillegg til en rekke lederstillinger innen drift og salg i hotellbransjen. Hun har dessuten fartstid som varamedlem i HSMAI Chapter Norway-styret.

Fredrikke Næss har over lengre tid vist et stort engasjement for norsk reiseliv, og hun er engasjert i utviklingen av Norsk Hotellhøyskole, og har blant annet vært medlem i bransjerådet. Næss er utdannet bedriftsøkonom ved BI og har gjennomført Executive Development Program ved Cornell University.