Ukens navn: Birgitte Horn

Birgitte Horn, Marked Norge, Stena Line Norge AS

Birgitte Horn

Marked Norge

Stena Line Norge AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– En dag på jobben for meg er sjelden lik den andre, heldigvis, men en del reisevirksomhet, blir det. Mye kreativitet, latter og mange spennende arbeidsoppgaver dekker vel det meste.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Selvstendigheten og den store tilliten ansatte får, våre «åpne dører», korte kommunikasjonslinjer, og, ikke minst, mye humor og glimt i øyet, som vi i Stena Line er godt kjent for.

– Har du noen du har sett opp til?

– Mennesker som jobber innenfor helsesektoren, ser jeg opp til. Det er beundringsverdig at noen kan ha så god omsorg for andre, med så dårlige lønnsvilkår og forhold. Disse menneskene kan ikke få godt nok betalt, spør du meg!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ja, både jobbmessig og sosialt har vi flere. Barneselskapet vårt, for 1000 barnehagebarn, om bord på Stena Saga i juni hvert år, for eksempel, og ikke minst hyggelige sammenkomster med kolleger, til mange (de fleste) anledninger.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg tror det må være oppimot tolv år snart, faktisk. Jeg har vært i reiselivs-gamet en stund, kan du si …

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Proffe nettsider, som jeg ofte benytter meg av, men jeg har stor sans for HSMAI Foundation. Og så liker jeg selvsagt HSMAI-prisutdelingen, og kåringen av Årets reiselivsmarkedsfører, alltid spennende å se om man når opp der …

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI burde starte opp?

– Jeg syns HSMAI gjør en formidabel innsats i bransjen, men ett tips er kanskje å fokusere mindre på «skjønnhetskonkurransen» og størrelsen på kampanjer under tildelingen av priser, men bygge mer på den effekten kampanjene faktisk hadde, og hva reisebedriften oppnådde med den. Det er ikke alltid størrelsen det kommer an på …

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Min perfekte helg består av en god kombinasjon av det å være ute, trene, god mat, god drikke, alenetid med mannen, og litt med gode venner. Hvis jeg rekker og orker alt dette, kan ikke livet bli bedre!

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Våre egne eldre, syke, fattige og vanskeligstilte, mer midler til politiet, til veibygging og kollektivtrafikken. Og så ville jeg nok tatt en ekstra titt på landets innvandringspolitikk.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «En ekte livsnyters bekjennelser».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– En uke i Trysil, der faktisk Stena Line er en av de største operatørene, på grunn av alle de danske skituristene.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Ingen altoppslukende hobbyer, nei, heller mye av alt. Men jeg er altfor glad i å spille Angry Birds på min iPad …

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg har alltid mye på hjertet, men alt det er det nok ikke plass til her. Takk for at dere ville ha meg med her!