Venter vekst i forretningsreiser

Rune Feltman, adm. dir. i VIA Travel

VIA Egencia har spurt over 2000 beslutningstakere i norske bedrifter om deres forventinger til reiseaktiviteten i 2013. Undersøkelsen viser at bedriftene forventer å reise mer i 2013 enn i 2012, skriver selskapet i en pressemelding.

65 prosenter forventer å øke antallet reiser, og omtrent 33 prosent forventer en økning på mer enn fem prosent.

– Dette er sterke forventninger, og kommer på toppen av en fin vekst de siste årene. Selv om det fortsatt går godt i Norge, har det vært knyttet usikkerhet til i hvilken grad de økonomiske nedgangstidene rundt oss vil kunne påvirke reiseaktiviteten, også til norske virksomheter, sier Rune Feltman, administrerende direktør for VIA Egencia i Norge.

– Det var 1,8 prosent flere passasjerer på Avinors flyplasser i januar i år, sammenlignet med januar 2012. Selv om dette er en samlet vekst for ferie- og forretningsreiser, er det med på å bekrefte et sterkt reisemarked, fortsetter Feltman.

Ikke kutt i budsjettene

Undersøkelsen viser også at bedriftene ikke forventer lavere priser på flyseter og hotellrom.

– Det skyldes nok at kostnadseffekten ved å implementere en strammere reisepolicy, som ble implementert i kjølvannet av forrige finanskrise, er videreført. Samtidig har de nok fortsatt én fot på bremsen og én på gassen, avslutter direktøren.

Bedriftenes forventninger til 2013:

> 10 % reduksjon 5-10 % reduksjon 0-5 % reduksjon 0-5 % økning 5-10 % økning > 10 % økning
Antall reiser

2,1 %

3,6 %

7,7 %

31,2 %

21,7 %

11,6 %

Antall hotell-overnattinger

2,2 %

3,5 %

8 %

30,4 %

18 %

8,7 %

Totale reise-kostnader

2,2 %

3,5 %

7,8 %

28 %

20,7 %

11,1 %

Foto: Rune Feltman, adm. dir. i VIA Egencia.