Ukens navn: Bjørnar Tretterud

Bjørnar Tretterud, Vice President Sales & Marketing, First Hotels AS. Foto fra First Hotels

Bjørnar Tretterud

Vice President Sales & Marketing

First Hotels AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Mye fokus på øke webomsetingen og redusere distribusjonskostnader via OTA. Distribusjonsoptimereing er en kjerneoppgave nå om dagen. I tillegg krever KAM-salget fokus og kjærlighet, slik at vi kan fotsette å vinne RFP og få noen seiere.

– First member og Global Hotel Alliance er et utrolig intressant arbeisområde. Utnyttelsen av egen database og økning av omseting av våre trofaste kunder, er spennende. Her er det mye å hente.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At den involverer mange mennesker, teamarbeidet, og at jeg får mulighet av å være en del av hotellindustrien.

– Har du noen du har sett opp til?

– Tommy Melle, tidligere konserndirektør i Egmont, er en drivende dyktig leder. Steinar Hannsson, tildigere redaktør av Dagsavisen, var en utrolig person å arbeid tett med.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– God konfekt fra Pascal, som ligger like ved, er ideellt å kombinere med en kaffepause. Dry Martini after works på baren på Grimms Grenka på fredager …

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Ett års tid.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Nettverk, og muligheten til kunnskapsinnhenting.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Om vinteren er det skiskyting på TV, en tur med hunden, på hytta om sommeren, med en liten seiltur, kombinert med en nihulls golfrunde.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Sørget for at infrastrukturen i sammfunnet (vei og intercity-tog) får mer enn nok investeringer, og at de bygges ut raskt.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Fra en lukket hånd kommer det intet».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– ITB Berlin, deretter påsketur til Berlin med familien, begge gangene bor jeg på Kempinski Bristol, «Kudamm» er et supert utgangspunkt for «å gjøre» Berlin.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg samler på kunst og leser mye moderne litratur, er veldig glad i live jazz, og drar gjerne til Rupohlding på skiskyting. Til uken er det world cup i Kollen, da tar jeg fri og er på alle konkurransene.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg håper oslopolitikerne klarer å samle seg om Lambda ganske snart, slik at vi får et Munch-museum som er kunstneren verdig, og med en plassering som hjelper turistene til å finne det.