Stor påskeutfart fra OSL

Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn

I forbindelse med påsken, er det forventet stor utfart fra Oslo Lufthavn torsdag 21. mars og fredag 22. mars. Det er spesielt mellom kl 07.00 – 09.00 og 15.00 – 17.00 disse to dagene det er svært mange som skal ut og reise, heter det i en pressemelding fra lufthavnen.

Erfaringen er at mange familier reiser i forbindelse med påsken. I tillegg har mange med seg mye bagasje og ski. OSL har derfor iverksatt en rekke tiltak for å få avviklet påsketrafikken på en god måte:

  • Full bemanning og alle sluser åpne i sikkerhetskontrollen (i de nevnte tidsrom)
  • Publikumsveieledere som viser de reisende hvor de skal gå i terminalen
  • Handlingselskaper får beskjed om å ha tilstrekkelig bemanning i innsjekkingsskranker og ved mottak av spesialbagasje
  • Handlingselskaper får beskjed om å ha tilstrekkelig bemanning til å håndtere bagasje både på avreise og ankomst på en god måte
  • Flyplassen vil ha høy teknisk beredskap

Tips til passasjerer

Passasjerer som reiser med mye bagasje og spesialbagasje, oppfordres til å møte opp i god tid. Torsdag ettermiddag og fredag ettermiddag vil det være klokt å møte to timer før avreise, for å være sikker på å nå avgangen.

Når det gjelder bagasje, oppfordrer OSL alle reisende til å reise med lite håndbagasje, ha pakket mest mulig i kofferter, og være nøye med å pakke skiposer, bager og sekker slik at det ikke er løse reimer. Da flyter innsjekkingen best. Med tanke på passering av sikkerhetskontrollen, er det svært tidsbesparende ikke å ha med seg væske, kniver eller andre gjenstander som kan brukes som stikkvåpen. Husk også at PC, iPad og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering.

Når det gjelder punktlighet, oppfordrer lufthavnen de reisende til å holde seg orientert via sitt flyselskap, ved å gå inn på www.osl.no eller å laste ned OSLs reise-app.

Foto: Utlandsterminalen i Oslo Lufthavn, Gardermoen. Fotograf: Knut Bry/Oslo Lufthavn