Vi søker kultur i påsken

Hilton London Metropole

Nordmenn vil ha storbyer og kultur når de skal på påskeferie. Europas kulturhovedsteder seiler opp som favoritt når vi søker reiser for påsken, heter det i en pressemelding fra reisenettstedet Momondo.no.

Sol og strand eller kultur og storbyliv for påskereisen? Nordmenns søk gir et klart bilde, og det er kultur og storbyliv som vinner.

– Nordmenn elsker storbyene og alt de har å tilby. Big Ben, Tower bridge og shopping i London; Louvre, Notre Dame og Sacré-Cœur i Paris; La Sagrada Familia, Parc Güell og Camp Nou i Barcelona og Colosseum, Peterskirken og de spanske trappene i Roma, tiltrekker nordmenn når påskereisen planlegges, sier Bibi Lægaard i reisenettjenesten.

Amsterdam stadig mer populær

Mange har også oppdaget Amsterdam, med de koselige, små brosteinsgatene og de mange kanalene. I Amsterdam får du alt fra gamle, flotte kanalhus, ny, moderne arkitektur, og selvfølgelig coffee shops og shopping.

– I motsetning til våre naboer i Danmark, har nordmenn fått øynene opp for Amsterdam. Byen er utrolig spennende, med mange interessante museer, bra shopping, og med et rikt kafé- og natteliv, som passer til både familie-, kjæreste-, og jente/gutteturen, sier Lægaard.

KLM har stort utvalg av direkte fly til Amsterdam fra Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund og Kristiansand, og har, sammen med SAS og Norwegian direkte avganger fra Oslo.

Spania på topp

Spania er nordmenns soleklare favorittland, med tre destinasjoner i topp ti, og Gran Canaria på en 13. plass. Det spanske språket er veldig populært blant norske skoleelever, og Spania er for mange forbundet med ferie, sol, strand og tapas.

– Vi reiser gjerne også litt lenger, og Thailand og New York er fortsatt veldig populære destinasjoner. Mens vårsnøen faller i Norge, lokker Thailand med sitt varme klima og behagelige prisnivå, mens direktefly fra Gardemoen, lav dollarkurs og fantastiske shoppingmuligheter, trekker oss til New York.

Topp ti-lista over mest søkte destinasjoner for påsken:

  1. Bangkok
  2. London
  3. Amsterdam
  4. New York
  5. Barcelona
  6. Paris
  7. København
  8. Roma
  9. Malaga
  10. Alicante

Rett etter følger destinasjoner som Gran Canaria, Lisboa, Dubai og Istanbul.