SAS selger Widerøe for SEK to mrd

En av Wideøes Dash 8-Q400-maskiner. Foto fra Widerøes Flyevelskap AS

SAS har inngått avtale om salg av Widerøe, og fortsetter samtidig et kommersielt samarbeid med flyselskapet, som en viktig regional partner for SAS, heter det i en pressemelding fra SAS.

Kjøper av Widerøe er en investorgruppe, bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland Fylkeskommune. Avtalen innebærer et salg av 80 prosent av aksjene, med en opsjon på overtagelse av de resterende 20 prosent i løpet av 2016.

Det gode samarbeidet mellom SAS og Widerøe vil fortsette, og kundene vil også i fremtiden ha tilgang til SAS’ globale rutenettverk. I tillegg vil de reisende fortsatt ha tilgang til verdifulle servicetjenester, som EuroBonus, gjennomgående bagasje, gode videreforbindelser, og et omfattende nettverk av flyruter, ikke minst over hele Distrikts-Norge.

– Dette salget er en viktig del av vår strategi for å styrke SAS’ finansiell beredskap, og redusere avhengigheten av ekstern finansiering. Vi er veldig glade for å ha utviklet Widerøe til et vellykket flyselskap i SAS’ eierskap, og vi ser frem til Widerøes styrkede posisjon, som det ledende regionale flyselskapet i Norge, med de nye eierne, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Transaksjonen er underlagt vanlige betingelser for salg, inkludert godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter og forventes å være ferdig i september 2013.

Foto: En av Wideøes Dash 8-Q400-maskiner. Foto fra Widerøes Flyevelskap AS