Nordic Choice Hotels gjør comeback i Danmark: Kjøper 3 hotelleiendommer

zgctmsxierjyv9tikwkvNordic Choice Hotels fortsetter den ekspansive veksten, og overtar Hotel Skt.Petri og Hotel Vesterbro i København samt Hotel Amaranten i Stockholm. Selskapet kjøper både eiendommer og drift fra First Hotels.

–Vi har en ambisjon om å være nummer 1 i samtlige store skandinaviske byer. Nå er vi enda ett skritt nærmere med å realisere den drømmen. Dette er en dag jeg har sett frem til. Endelig er vi tilbake i København, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

1 125 nye rom
Hotel Amaranten ligger sentralt på Kungsholmen i Stockholm. Hotellet har 461 rom, restaurant og bar, spa og basseng. Hotel Skt. Petri har 268 rom og ligger ved latinerkvartalet i hjertet av København. Hotellet er byens ledende designhotell, og ble i 2010 kåret til Skandinavias beste business hotell av CNBC. Hotel Vesterbro er et 400 roms fullservicehotell med gode konferanse og møtefasiliteter. Hotellet ligger i et av byens mest attraktive strøk for forretnings- og fritidsreisene som verdsetter et livlig uteliv og shopping. De tre hotelleiendommene tilfører tilsammen 1 125 nye rom til Nordic Choice Hotels.

–Dette er hoteller med et fantastisk utgangspunkt i form av en etablert kundebase og sterk posisjon. Nordic Choice har på sin side et solid drift-, markeds- og salgsapparat i ryggen. Vi tror dette er en god match og en spennende mulighet for begge parter, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Sterke i København. Sterkere i Stockholm
Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro blir de første hoteller i Danmark som selskapet både eier og driver selv, og vil utgjøre basisen for videre vekst i København. Fra tidligere har Nordic Choice Hotels tre franchisehoteller i København; Clarion Collection Hotel Mayfair, Clarion Collection Hotel Neptun og Quality Hotel Dan. I tillegg er selskapet i dag største hotellaktør i Stockholm med hele 13 hoteller.

–Skt. Petri og Vesterbro blir verdifulle tilskudd til vårt danske hotelltilbud. I tillegg styrker vi vår posisjon i Stockholm ytterligere. Vi gleder oss over utvidelsen, og ser fram til å jobbe tett sammen med hotellets ansatte i det som blir en historisk spennende skandinavisk reise, sier Silseth.

Overtakelse skjer 1.juli 2013. Inntil videre blir hotellene drevet under First Hotels. Full integrering og rebranding er forventet høsten 2013.

Ro Sommernes v/advokat Henrik A. Christensen har vært eneste  rådgiver i prosessen.

Foto: First Hotel Vesterbro, København. Foto fra Choice Hotels