Ukens navn: Marith Loen

fogs043

Marith Loen

Administrerende direktør

Sem Gjestegård

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min jobbhverdag er veldig variert. Sem Gjestgård er en liten bedrift der alle gjør alt, også direktøren. Det betyr alt fra regnskap og PMI til servering og oppvask.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste med min jobb er variasjonen og alle mine fantastiske folk. Jeg har en energisk, stabil stab som leverer og sørger for at vi har et høyt gjenkjøp og fornøyde gjester.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det må være Vidar Ødelien, min sjef og mentor. Han er direktør på Sunnfjord Hotell i Førde. Den gang Inter Nor Hotels, nå Rica. Vidar lot meg prøve og feile og jeg lærte utrolig masse av han. Han har fostret mange gode navn i restaurantbransjen, som Frode Aga, Terje Ness, Ole Jonny Eikefjord og enda flere.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har ingen faste tradisjoner på kontoret, vi tar anledningen når den byr seg.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Det er veldig lenge, tror jeg ble medlem ved oppstart.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– Det beste med HSMAI er at de unge, flinke folkene i bransjen vår får slippe til og presentere seg. Årets hotelierpris er et eksempel.  Det gir yrket status, og vi har behov for folk i vår bransje som er interessert i faget sitt og stolt av det.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– HSMAI har utviklet seg veldig de senere årene. Jeg har ikke noen forslag til forbedring eller utvikling. Stå på som nå!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Da sitter jeg i Stardalen i Jølster, med blikket på snødekkede fjell samt en knallblå himmel som du bare finner på Vestlandet. Ingen lyder, bortsett fra fuglesang og suset fra elven som renner gjennom hagen. Alene eller sammen med mine.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg ville fjernet en stor del av tilsynene som har kommet de siste årene. Jeg har snart behov for en egen ansatt som kan passe på at jeg ikke bryter loven ved å ikke følge opp alt fra brann-, mat-, arbeidstilsyn til oppfølging av sykemeldte og HMS. Jeg tror at vi syr puter under armene på folk allerede i grunnskolen. Vi lærer ikke barna våre å ta ansvar for seg selv.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

–  Been there, done that!

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Til vakre Jølster, vi stenger 1. juli.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Hagen min, selv om den ikke ser ut akkurat nå.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Sommerhilsen til alle mine kollegaer rundt om i landet.

Foto: Marith Loen