Statsråd Inga Marte Thorkildsen tildeler Park Inn By Radisson Oslo Airport Gardermoen Svanemerket

_D4_5419

Svanemerket har verdens strengeste miljøkrav til hoteller. Nå har Park Inn By Radisson Oslo Airport Gardermoen nådd milepælen – og den 5. august kl. 1300 tildelte forbrukerminister Thorkildsen hotellet Svanemerket under en høytidelig seremoni.

Flyplasshotell høster anerkjennelse for miljøfokus på fire hovedområder

Svanemerket stiller verdens strengeste miljøkrav til hotell. Merket favner om alle deler av driften og alle kjente miljøutfordringer globalt og lokalt. Hotellene høster poeng for smarte miljøtiltak innen alt fra utvalget av økologisk mat til restavfall per gjestedøgn og kildesortering. Park Inn By Radisson Oslo Airport har hovedfokus på de 4 områdene energiforbruk, vannforbruk, kjemiske produkter og avfallshåndtering. Director of Sales, Frank Wennevik sier i en uttalelse:

–De ansatte ved hotellet har gjort en kjempeinnsats, så dette er en gledens dag! Tildelingen av Svanemerket beviser at Park Inn By Radisson Oslo Airport gjør sitt ytterste for å ta vare på omgivelsene, og det er hyggelig å kunne forsikre gjestene om at vi er miljøbevisste på alle felt. Dessuten understøtter tildelingen det faktum at vi er en aktiv del av Think Planet – Rezidors eget, storstilte miljøprogram som tar sikte på at samtlige hoteller i kjeden skal senke 25 % av energiforbruket sitt i løpet av de neste 5 årene.

Engasjert forbrukerminister trår gjerne til med veiforklaring.

Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen som var på plass på Gardermoen for å dele ut Svanemerket, sa følgende:

–Det er bare de beste som klarer Svanemerkets miljøkrav, og det er godt å se at Park Inn by Radisson Oslo Airport tar samfunnsansvaret på alvor. De som jobber på hotellet kan være stolte av å bidra til miljøforbedring. Dette gir resultater, og det lønner seg også i kroner og øre. Svanemerket gjør det enkelt å ta gode miljøvalg for oss forbrukere.

Mange elver små blir til den berømte store Å

Hotell som tildeltes Svanemerket må oppfylle minst 65 % av nærmere seksti poenggivende tiltak. Områder som sparepærer, varmegjenvinning, isolasjon og forbruk av AC er bare noe av det som blir satt under lupen. Som et Svanemerket hotell forplikter Park Inn By Radisson Oslo Airport seg til en troverdig miljøprofil både internt og eksternt. Frank Wennevik utdyper:

–Tildelingen av Svanemerket borger for positive ringvirkninger for alle parter. Økt fokus på mulige miljøtiltak vil bidra til at både hotellgjester og våre ansatte engasjerer seg i det daglige og blir flinkere til å se at mange små tiltak til sammen totalt utgjør et stort hele.

–Komforten blir garantert den samme, men fra nå av vil et opphold på Park Inn By Radisson Oslo Airport gi reisen eller konferansen en ekstra, gylden gullramme, stadfester Frank Wennevik blidt.

Foto: Fra høyre: Thorbjørn Andersen, Teknisksjef- Park Inn by Radisson Oslo Airpot, Anita Winsnes, Admin Dir Svanemerket Norge, Frank Ove Wennevik, Salgs Direktor – Park Inn by Radisson Oslo Airport, Inga Marte Thorkildshen, forbrukerminister