Ta toget gratis, la bilen stå!

6101231114_b37beb90b9_b
På Miljøsøndagen den 15. september kan du reise gratis med lokaltoget til NSB på Jærbanen. Miljødagen arrangeres av Stavanger kommune og markerer blant annet starten på Europeisk mobilitetsuke, 16.-22. september.

Målet til Stavanger kommune med miljødagen er å vise muligheter for hverdag og fritid uten bruk av bil.

–Vi i NSB er glade for å kunne bidra til en viktig sak som dette, og setter stor pris på samarbeidet med Stavanger kommune. NSB ønsker selvfølgelig at så mange som mulig benytter seg av det miljøvennlige toget, og lar alle reise gratis med lokaltogene på Jærbanen mellom kl. 9.00 og kl. 20.00 den 15. september. På denne måten får nye potensielle kunder prøve toget gratis, sier markedsansvarlig på Sørlands- og Jærbanen Dag Brekkan.

Målet til NSB er at de lokale og potensielle nye kundene skal endre reiseatferd i hverdagen.

–Det er store trafikale utfordringer i Rogaland og det er viktig for NSB å bidra til at biltrafikken i regionen blir mindre. Hvis flere benytter seg av det miljøvennlige toget, vil det gjøre det lettere for andre å komme seg fram på veiene. På denne måten fordeles trafikken som vil hjelpe alle å komme fram til arbeid og skole i riktig tid, sier Brekkan.

NSB ønsker alle hjertelig velkommen om bord på lokaltoget på Jærbanen!

Foto: Bergensbanen