Norges dyktigste unge i reisebransjen 2013 kåret

Se filmen fra juryeringen her:

Arne Marius Berg er kåret til «Årets Unge Hoteliér», tittelen «Årets Unge Leder i Reisebransjen» ble delt mellom Anett Thulin Røkke og Atle Minothi.

Prisutdelingen fant sted på HSMAI-dagen, som ble arrangert på Hotel Bristol i Oslo 22.oktober.

Arne Marius Berg er nyansatt direktør på Britannia Hotel, Anett Thulin Røkke er avdelingsleder i Nordic Choice Hotels og Atle Minothi er driftsdirektør i Akerrestauranter & Småting AS.

Premien til ”Årets Unge Hoteliér” er et studieopphold ved The Cornell School of Hotel Administration, New York. Vinnerne av ”Årets Unge Leder i Reisebransjen” får et valgfritt kurs ved London Business School. Begge prisene inkluderer reise og opphold.

«Årets Unge Hotelièr» og «Årets Unge Leder i Reisebransjen» arrangeres av HSMAI, i samarbeid med bransjemagasinet Hotell, Restaurant & Reiseliv (HRR) og andre samarbeidspartnere fra reiselivsbransjen og ellers.

Prisene deles ut årlig, og blir tildelt unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller som har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle. Kandidater blir vurdert i forhold til karriereløp, i tillegg til årets prestasjoner.

Formålet med prisen er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant unge ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter.

Årets Unge Hoteliér: Arne Marius Berg, Direktør, Britannia Hotel, Trondheim

Arne Marius har nylig overtatt som sjef på Britannia, han kom fra stillingen som driftsdirektør på Hotel Bristol i Oslo. Her har han arbeidet med store avdelinger. I de årene han har hatt driftsdirektøransvaret, har Bristol hatt en omsetningsvekst på 12%. Han beskrives som en leder som evner å tenke strategisk og resultatorientert, samtidig som han tar godt vare på sine medarbeidere og får dem til å vokse. Han var det naturlige valg da stillingen som direktør på Britannia skulle besettes.

Årets Unge Leder i Reisebransjen: Atle Minothi, Driftsdirektør, Akerrestauranter & Småting AS, Oslo

Som driftsdirektør i en av landets største restaurantgrupperinger har han ofte hektiske dager, men det siste året har vært spesielt på grunn av ombyggingen av Louise Restaurant & Bar og utviklingen av det nye restaurantkonseptet Albert Bistro. Utfordringene sto i kø, både når det gjaldt HR-relaterte saker, driftsmessige utfordringer og byggetekniske saker, oppgaver som ble løst på en utmerket måte. Atle er lojal og kunnskapsrik og har utviklet seg meget positivt som leder, ikke minst det siste året.

Årets Unge Leder i Reisebransjen: Anett Thulin Røkke, Avdelingsleder InHouse Reklamebyrå, Nordic Choice Hotels

Anett gikk for ett år siden over fra å være en av 8 ansatte i byrået, til å bli leder for avdelingen. Avdelingen er til for må sikre kjedenes design/profil på hotellnivå, samt jobbe tett med hotellkjedene om konsepter og kampanjer. Anett har imponert som leder og bl.a. doblet omsetningen på ett år, implementert effektiviseringssystemer og oppnådd svært gode resultater i medarbeiderundersøkelser.

De andre finalistene:

Ida Victoria Silseth Bakken, Salgs- og markedssjef Konferanse, Eurest AS

Ida Elisabeth Dønheim, Administrerende direktør, Thon Hotel Vårsøg, Surnadal

Håkon Gjerde, Direktør, Park Inn by Radisson Oslo

Jannicke H. Lorentzen, Fungerende hotellsjef, Scandic Sjølyst

Cathrine Pedersen, Direktør, Thon Hotel Lillestrøm

Susanne Petzold, Direktør, Thon Hotel Gyldenløve, Oslo

Christian Fredrik Sandberg, Direktør, Saga Hotel, Oslo

Linn H. Svendsen, Direktør, Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo

Årets Unge P1010471

Ida Elisabeth Dønheim, Administrerende direktør, Thon Hotel Vårsøg, Surnadal og Håkon Gjerde, Direktør, Park Inn by Radisson Oslo var bortreist og ikke tilstede da blidet ble tatt.