Norwegian med god passasjervekst og fullere fly i oktober

Norwegian maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian
Nærmere to millioner passasjerer fløy med Norwegian i oktober, en økning på 19 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Selskapet faser inn flere fabrikknye fly, øker setekapasiteten, etablerer nye baser ute i Europa og lanserer mange nye ruter.

I oktober fløy 1 955 463 passasjerer med Norwegian, en økning på 308 525 passasjerer eller 19 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 36 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 38 prosent. Fyllingsgraden var 79,3 prosent, opp ett prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Større tilstedeværelse internasjonalt

Trafikktallene for oktober påvirkes av at flere nye fabrikknye fly settes i trafikk, stor økning i setekapasiteten, etablering av nye baser i Europa og flere nye ruter, både i og utenfor Skandinavia. Stadig flere av Norwegians ruter er aldri innom Skandinavia. I tillegg er flydistansen betydelig lengre enn før.

– Jeg er godt fornøyd med at stadig flere velger å reise med Norwegian og at fyllingsgraden øker, selv når vi setter inn mye ny kapasitet i markedet. Det viser at god kvalitet til lav pris er viktig for de reisende, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flygningene i oktober, hvorav 89,4 prosent gikk på oppsatt rutetid – målt etter normal bransjestandard, dvs. avgangspunktlighet innenfor 15 minutter.

Foto: Norwegian maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian