Grand Hotel er best i Europa!

The Mikado Suite LivingroomLondon, Paris, Roma og Berlin var alle med blant favorittene, men det var vårt eget flotte Grand Hotel, beliggende på hovedstadens paradegate, som nå kan smykke seg med tittelen som Europas beste luksuriøse suite hotell.

Den 1.november ble den røde løper rullet ut på Indigo Pearl Resort Phuket, Thailand da World Luxury Hotel Awards satte søkelyset på verdens mest luksuriøse hoteller og Resorts.

Grand Hotel, Oslo ble kåret til Europa vinner 2013 i følgende kategori: Luxury Suite Hotel.

Vinnerne er stemt fram på grunnlag av hotellets produkt og hovedsakelig service leveranse. Det er
turoperatører, reisebyråer og hotellets gjester som får anledning til å avgi sine verdifulle stemmer. Dette gjør prosessen rettferdig, upartisk og desto mer gjev.

–Dette er en pris som vi selvfølgelig er svært glade for å motta, smiler Fredrikke Næss, adm.dir ved Grand Hotel.

–Vi har lenge visst at vi har Norges beste utvalg av suiter, men det er ekstra stas å gå helt til topps også i europeisk sammenheng, sier Næss.

Grand Hotel er Oslos mest prestisje fulle deluxe hotell og åpnet dørene i 1874. I nærmere 140 år har navnet vært synonymt med kvalitet og atmosfære. Norske verdensnavn som Henrik Ibsen og Fridtjof Nansen brukte Grand som sitt annet hjem. I dag er hotellet stolt vertskap for Nobelprisvinnere, rockestjerner og statsoverhoder.

–Kresne gjester forplikter! Når vi skal være vertskap for VIP besøk fra hele verden så krever det suiter av god kvalitet. De må være godt utstyrt, ha en luksuriøs og stilfull design, men det som kanskje skiller de aller beste hoteller fra de øvrige, er de som er eksepsjonelt gode i service leveransen. Slike opphold krever en oppvakt og trenet stab, god planlegging og relevant erfaring. Vi skal tilpasse oss ulike nasjonaliteter, rangordninger, behov og krav. Grand Hotel har snart 140 års erfaring på dette feltet, men det krever likevel en iherdig innsats hver dag av hver enkelt medarbeider, forteller Næss.

Grand Hotel har gjennom tidene vært det naturlige førstevalg når dignitærer, idoler og ledere fra en hel verden besøker Norge, men er samtidig opptatt av å tilby alle øvrige gjester all den luksus, kvalitet og komfort man har rett til å kreve fra et moderne og internasjonalt topphotell.

–Vår visjon er å være best på gjesteopplevelser og dette er med som en grunntanke hver gang vi lager et nytt konsept eller utbedrer hotellets fasiliteter, sier Kari Hasselknippe, salg-og markedsdir. ved Grand Hotel.

–Tidligere i år pusset vi opp Mikado suiten i Årets Farge 2013. I denne suiten kan våre gjester hente gode tips til eget bruk, oppleve nye norske formgivere og kunstnere i tillegg til å få en positiv og annerledes hotellopplevelse. I 2011 renoverte vi alle våre deluxe rom og junior suiter samt at våre to toppsuiter fikk et solid løft interiørmessig tidligere i år, forteller Hasselknippe.

Grand Hotel har 292 hotellrom hvorav 54 suiter.

The Radich Suite TerraceGrand Hotels suiter er verdenskjente! Fra takterrassen som tilhører Christian Radich-suiten har du enestående utsikt over hovedstaden. Nobelsuiten i hotellets andre etasje har tatt i mot fredsprisvinnere i alle år. Fra balkongen ut mot Karl Johansgate lar vinneren av Nobels Fredspris seg hvert år hylle av det tradisjonsrike fakkeltoget.

Millenniumsuiten i toppetasjen er film- og rockestjernenes favoritt, men den passer også for den fornemme gjest som ønsker all tenkelig luksus, kombinert med muligheten for å holde private møter og selskaper.

Tårnsuitens intime og romantiske atmosføre påkaller de helt spesielle anledninger og mangt et brudepar har tilbragt bryllupsnatten her!

World Luxury Hotel Awards ble etablert i 2006 for å anerkjenne den verdensomspennende hotellbransjen luksus og legendariske hoteller med hensyn til generelle service excellence.

Grand Hotel er en del av Rica Hotels som har nærmere 80 hoteller i Norge og Sverige.

Som «Det Gode Vertskapet» arbeider Rica Hotels etter prinsippet om å ta imot sine hotellgjester på samme måte som man tar imot en kjær gjest i sitt eget hjem.

Foto 1: The Mikado Suite, Livingroom. Foto fra Grand Hotel
Foto 2: The Radich Suite Terrace. Foto fra Grand Hotel